Funar respinge acuzaţiile de extremism formulate de Băsescu

Senatorul PRM Gheorghe Funar respinge acuzaţiile de extremism formulate la adresa sa de preşedintele Traian Băsescu şi îi solicită acestuia argumente care să suţină respectiva afirmaţie, menţionând că nu îl va da pe şeful staului în judecată şi că, de aceea, îi va accepta eventualele scuze publice.

1 afișare
Imaginea articolului Funar respinge acuzaţiile de extremism formulate de Băsescu

Funar respinge acuzaţiile de extremism formulate de Băsescu

Funar i-a adresat lui Băsescu, miercuri, o scrisoare deschisă, după ce şeful statului l-a acuzat, marţi, că ar fi extremist şi că din cauza sa Clujul nu a beneficiat, pe timpul cât a fost edil al acestui oraş, de investiţii.

Senatorul PRM menţionează, în scrisoare, că s-a întrebat "cine şi ce l-a determinat" pe şeful statului să facă "asemenea declaraţii şi acuzaţii fără discernământ, fără temei legal şi fără argumente".

"Se vede de la o poştă că v-au afectat enorm dezvăluirile recente din presă pe care le-am făcut în legatură cu fraudarea referendumului naţional pentru demiterea dumneavoastră, de la 19 mai, când cei care au participat la turismul electoral şi au votat multiplu pe listele suplimentare au fost predaţi de către Biroul Electoral Central şi preluaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă în 140 de saci, 8 saci mici, 50 cutii mari, 2 cutii mici, 3 cutii xerox, 16 bibliorafturi şi 5 plase albastre", scrie Funar.

El susţine că Băsescu nu ar fi ajuns primar fără sprijin din partea PRM şi îl acuză pe acesta că a uitat acest lucru şi că nu dă dovadă de recunoştinţă.

"Când v-am avut oaspete la Primăria municipiului Cluj-Napoca sau când m-aţi invitat de mai multe ori la Primăria Generală a Capitalei nu eram extremist? Dacă eticheta de extremist - care mi-a fost aplicată fără argumente de către autorităţile de la Budapesta şi de către UDMR , încă de la începutul anului 1990 când am activat în Uniunea Vatra Românească, apoi în PUNR şi PRM - ar fi fost adevărată, fiţi convins domnule preşedinte Traian Băsescu că nu aş fi fost ales primar al Municipiului Cluj-Napoca (timp de trei mandate consecutive), senator de Cluj, secretar şi chestor al Senatului României", scrie Funar.

El îi cere public lui Băsescu să prezinte argumente pentru susţinerea etichetei de extremist .

"Sunt convins că nu găsiţi nici un exemplu faptic. Ar fi nedemn să vă dau în judecată şi de aceea voi accepta scuzele dumneavoastra publice", scrie Funar.

În legătură cu afirmaţiile preşedintelui, potrivit cărora Clujul nu ar fi beneficiat de investiţii din cauza extremismului primarului, acesta menţionează că în perioada în care a fost edil al Clujului, oraşul ocupa "de regulă unul din primele trei locuri din ţară în statisticile oficiale cu privire la dezvoltarea economico–socială inclusiv la investiţii".

"Vă recomand să solicitaţi consilierilor dumneavoastră lista lungă a investiţiilor străine realizate în Cluj-Napoca în perioada 1992–2004. Veniturile totale ale bugetului local a Municipiului Cluj-Napoca au crescut de peste cinci sute de ori în anul 2004 faţă de anul 1992 când mi-am început primul mandat de primar", precizează Funar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici