Funcţia de vicepremier va fi ocupată de Ilie Sârbu sau Dan Nica – surse

Surse din PSD au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că funcţia de vicepremier va fi ocupată fie de Ilie Sârbu, fie de Dan Nica, o decizie în acest sens urmând să fie luată, la nivelul structurilor de decizie din PSD, în cel mai scurt timp.

18 afișări
Imaginea articolului Funcţia de vicepremier va fi ocupată de Ilie Sârbu sau Dan Nica – surse

Funcţia de vicepremier va fi ocupată de Ilie Sârbu sau Dan Nica – surse

Protocolul PSD-PDL prevede, potrivit unor surse din PSD, ca structura guvernamentală să includă o funcţie de vicepremier, care să revină PSD.

Surse participante la negocierile PDL-PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că liderii social-democraţi au solicitat un post de vicepremier, care ar trebui să le fie repartizat în plus faţă de alocarea paritară a ministerelor către cele două formaţiuni.

Reprezentanţii PSD au susţinut că funcţia de vicepremier trebuie să fie o contrapondere a postului de premier, deţinut de PDL, astfel încât cele două formaţiuni să aibă un număr egal de portofolii în Guvern, după împărţirea paritară a ministerelor.

Citeşte şi:

Theodor Stolojan, desemnat de Băsescu premier

Stolojan: Obiectivul meu este formarea Guvernului în zece zile

PSD şi PDL au mai multe variante de ministere şi titulari la negocieri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici