Funeriu: Îmi asum eşecul de a fi luat doar de trei ori scorul partidului. Restul sunt poveşti

Candidatul PMP la alegerile europarlamentare şi pentru un post de deputat în Colegiul electoral 3 Timişoara Daniel Funeriu a spus, luni, că îşi asumă eşecul de a fi luat "doar de trei ori scorul partidului" şi că este "momentul zero al unei uniuni rapide a dreptei", transmite corespondentul MEDIAFAX.

2360 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Îmi asum eşecul de a fi luat doar de trei ori scorul partidului. Restul sunt poveşti

Daniel Funeriu (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

"Mulţumesc timişorenilor pentru că m-au ajutat foarte mult în această campanie. A fost o campanie reală. Niciodată când mi s-au pus întrebări delicate nu m-am dezis de faptul că sunt un băsist, că am fost membru în Guvernul Boc. (…) Am observat că România reală este extrem de departe de mizeria politică de la Bucureşti. Faptul că am stat în stradă mi-a arătat că mai e speranţă în ţară. Stând la Bucureşti, îmi pierdusem această speranţă", a declarat Daniel Funeriu, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMP Timiş.

Daniel Funeriu a mai spus că îşi asumă "eşecul de a fi luat de doar trei ori scorul partidului" (faţă de scorul naţional al PMP de 6.2 la sută - n.r.) şi că este momentul unirii dreptei.

"Îmi asum eşecul de a fi luat doar de trei ori scorul partidului. Restul sunt poveşti. Este momentul zero al unei uniuni rapide a dreptei, uniune care trebuie să se facă într-un mod simplu: în jurul continuărilor reformelor iniţiate de Traian Băsescu, reafirmarea aderării la valorile europene şi euroatlantice şi politica referitoare la Republica Moldova", a spus Funeriu.

Întrebat cine este vinovat pentru scorul obţinut de PMP, la nivel naţional, Funeriu a spus că responsabilii sunt "cei de pe afiş".

"Este un rezultat mult sub ţinta de 10 la sută. Responsabili, toţi cei care sunt pe afiş. Resping însă orice idee că Traian Băsescu sau Guvernul Boc ar fi pietre de moară la PMP, dimpotrivă. Pentru un partid nou e bine că s-a intrat în Parlamentul European, e sub ţinta asumată, iar 6,2 la sută e 6,2 la sută. Traian Băsescu ne-a spus să facem 10 la sută, eu mi-am luat misiunea în serios", a mai spus Funeriu.

Daniel Funeriu s-a clasat pe locul al treilea în Colegiul electoral 3 Timişoara cu un scor de 17,47 la sută, după candidatul PSD şi cel al PNL. De asemenea, la nivelul judeţului Timiş, PMP a obţinut 7,97 la sută din voturi, după Alianţa PSD-UNPR-PC (32,56 la sută), PDL (15,84 la sută) şi PNL (14,53 la sută).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici