Firea propune invitarea puciştilor înapoi în PSD sau încheierea unei alianţe cu Pro România/ Reacţia lui Ţuţuianu: „Este o chestiune inacceptabilă”/ Cum comentează Dăncilă

Gabriela Firea a afirmat că apreciază faptul că Biroul Permanent al PSD a propus ca Paul Stănescu să fie preşedintele executiv al partidului, precizând că „este o îndreptare a greşelilor de anul trecut”.

7667 afișări
Imaginea articolului Firea propune invitarea puciştilor înapoi în PSD sau încheierea unei alianţe cu Pro România/ Reacţia lui Ţuţuianu: „Este o chestiune inacceptabilă”/ Cum comentează Dăncilă

Gabriela Firea invită puciştii înapoi în PSD sau încheierea unei alianţe cu Pro România/ Paul Stănescu ar fi fost propus să fie preşedinte executiv în locul lui Dăncilă. Foto: Hepta

„Susţin şi apreciez faptul că pentru funcţia de preşedinte executiv propunerea a fost ca domnul Paul Stănescu să preia această mare responsabilitate. Este o îndreptare a greşelilor de anul trecut. Nu sunt adepta situaţiei în care trebuie să plătim poliţe, dar trebuie să facem dreptate şi un pic de curăţenie totuşi în conducerea partidului”, a afirmat Gabriela Firea, marţi, la Parlament.

De asemenea aceasta a precizat că i s-ar părea normal ca Viorica Dăncilă să preia interimar şefia PSD.

„În ceea ce priveşte conducerea actuală, susţin că este dreptul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să preia preşdinţia interimară a PSD ca preşedinte executiv, pentru că ala scrie în statut şi aşa este şi normal”, a conchis Firea.

Fostul vicepremier Paul Stănescu se numără printre semnatarii scrisorii din septembrie 2018 în care aceştia cereau demisia lui Liviu Dragnea de la şefia PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Declaraţia a mai fost semnată de Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, care apoi, din acest motiv, a fost exclus din PSD.

Ulterior CEx al PSD a decis înlocuirea sa din funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării cu Ilan Laufer, propunere refuzată la acel moment de preşedintele Klaus Iohannis. În acest context, Paul Stănescu a demisionat din funcţiile deţinute în Guvern

Gabriela Firea invită puciştii înapoi în PSD sau o alianţă cu Pro România

Primarul general Gabriela Firea invită puciştii care au fost excluşi din partid să revină, spunând că dacă refuză, o variantă ar fi o alianţă cu Pro România.

"Le fac o invitaţie personală, prietenească, pentru că CEx este cel care va decide, reînscrierea şi rechemarea colegilor noştri în PSD. Marian Neacşu e un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari generali. La fel dl Mocioalcă, dl. Ţuţuianu şi ceilalţi colegi de partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat acea scrisoare", a spus Gabriela Firea.

"Dacă nu se va decide ca aceşti colegi să se întoarcă în PSD, atunci să se stabilească o alianţă între PSD şi Pro România", a completat aceasta.

Întrebată dacă invitaţia este valabilă şi pentru Victor Ponta, Firea a răspuns: „De ce nu?”

Marian Neacşu, Adrian Ţuţuianu, Ion Mocioalcă, Mihai Tudose sunt câţiva dintre susţinătorii scrisorii din toamna anului trecut, prin care se cerea ca Liviu Dragnea să demisioneze de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor.

Câţiva au fost excluşi, ca urmare a acestui demers, iar alţii au ales să meargă alături de Victor Ponta în proiectul Pro România.

Dintre contestatarii din prima linie au rămas Gabriela Firea şi Paul Stănescu, acesta din urmă fiind însă înlocuit din funcţiile de vicepremier şi ministru al Dezvoltării.

Gabriela Firea, rămasă la rândul ei în PSD, a acuzat că este sabotată la Primăria Capitalei de către guvern şi partid, fiindu-i blocate proiectele.

Răspunsul lui Adrian Ţuţuianu

Adrian Ţuţuianu, membru Pro România şi unul dintre cei excluşi din PSD ca urmare a protestului faţă de Liviu Dragnea, spune că invitaţia Gabrielei Firea de a reveni în partid nu va fi onorată deoarece în PSD mai sunt oameni care au votat excluderea, dând exemplul lui Marian Oprişan.

„Deocamdată nu putem vorbi de un nou PSD, dacă facem un pic o recapitulare, ce am scris în urmă cu 7 luni şi am semnat împreună cu doamna Firea şi Paul Stănescu, s-a confirmat aproape până la identitate cu ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri. Am spus că PSD este în cădere, că scorul maxim va fi de 25% , a fost de 23%, că Liviu Dragnea este principala vulnerabilitate a partidului şi că s-a vorbit permanent numai de justiţie neglijând-se cu adevărat problemele pe care le au oamenii. Deci iată că ne-am fi dorit să nu fim atât de vizionari dar acum evoluţia lucrurilor ne dă dreptate", a declarat Adrian Ţuţuianu, la Digi 24.

„Nu cred că asta rezolvă lucrurile, o numire a domnului Paul Stănescu într-o funcţie de preşedinte executiv, lucrurile sunt mult mai complicate, de exemplu să ne invite să ne întoarcem în PSD Marian Oprişan este o chestiune inacceptabilă, Marian Oprişan a fost unul dintre cei care a propus excluderea mea şi a lui Marian Neacşu şi acum, într-un moment de criză, încearcă să se caţere pe umerii altora. Eu cred că Pro România trebuie să îşi continue drumul propriu”, a mai spus Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că invită social democraţii nemulţumiţi să vină în Pro România.

„Am făcut şi eu un apel la primari, la consilieri locali, la consilieri judeţeni din Dâmboviţa să vină să se alăture echipei Pro România cu precizarea că vom prelua selectiv, adică pe cei care nu au probleme, pe cei care nu fac parte din camarile, cum este la Dâmboviţa camarila Rovanei Pauker Plumb, pe cei care cu adevărat gândesc la binele localităţilor şi la binele acestei ţări”, a spus Ţuţuianu.

Ce spune Viorica Dăncilă despre o posibilă alianţă cu Pro România

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată despre o posibilă alianţă a PSD cu Pro România, că nu a discutat despre acest subiect cu Victor Ponta, însă partidul este deschis dialogului. Premierul a adăugat că dacă va fi decisă o alianţă acest lucru va fi făcut în forurile statutare ale formaţiunii.

„Nu am vorbit cu Victor Ponta, nu am avut nicio discuţie legată de o negociere. Suntem deschişi dialogului, dar nu am avut o discuţie cu Pro România. Dacă se va decide vreodată o alianţă o vom decide în forurile staturare. Nu ştiu dacă în seara asta. Poate luni”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici