Gabriela Firea, după audierea la Parchetul General: S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor/ Firea: Nu sunt în tabăra celor care critică PSD/ Mesajele pentru Dragnea şi Iohannis | VIDEO

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi, după audierea la Parchetul General în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august, că, după părerea sa, s-a încercat ca prefectul Bucureştiului să fie scos ţap ispăşitor. Primarul a adăugat că nu s-a poziţionat în tabăra celor care critică PSD, ci este unul dintre membrii care nu acceptă la nesfârşit distorsionarea adevărului şi manipulările din ultima perioadă.

12169 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, după audierea la Parchetul General: S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor/ Firea: Nu sunt în tabăra celor care critică PSD/ Mesajele pentru Dragnea şi Iohannis | VIDEO

Gabriela Firea, după audierea la Parchetul General: S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor

"A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea primarului general şi în special cele privind autorizarea mitingului, solicitările, dacă acestea au fost sau nu aprobate, dacă a existat un organizator care şi-a asumat responsabilitatea pentru organizarea mitingului de pe 10 august. Primarul trebuie să respecte legea 215 privind administraţia publică locală, noi nu avem atribuţii militare, de intervenţie, să participăm sau să cunoaştem secrete de serviciu ale structurilor abilitate de lege să restabilească ordinea şi nu putem coordona astfel de evenimente, de aceea nu puteam fi întrebată de acestea decât tangenţial, cu privire la modul în care a fost promovat acest miting. Eu eram în delegaţie oficială la Tallinn", a declarat Gabriela Firea.

Edilul a precizat că i s-au adus la cunoştinţă unele informaţii ulterior desfăşurării acestora.

"S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor, dar ancheta va releva, desigur, sunt subiectivă, faptul că nu are nicio vinovăţie. Nu avea cum să aibă acces prefectul la secrete de serviciu şi ordine militare. Nu avea certificat ORNISS şi acces la astfel de informaţii. Nu a făcut altceva decât, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei, să contrasemneze acel ordin, care fusese deja scris întocmai de catre reprezentantul Jandarmeriei", a completat Firea.

Gabriela Firea s-a prezentat, marţi, la Parchetul General, pentru a fi audiată în dosarul protestelor din 10 august, primarul adăugând, la intrarea în sediul parchetului, că întotdeauna vorbeşte pe bază de argumente şi că are dovezi pentru a-şi demonstra afirmaţiile.

Gabriela Firea: Nu sunt în tabăra celor care critică PSD. Sunt printre cei care nu mai acceptă manipulări

„Eu nu sunt în tabăra celor care critică PSD, sunt printre cei care au luciditate în PSD şi nu acceptăm la nesfârşit să se distorsioneze adevărul şi să fim manipulaţi şi să se transmită manipulări. Dacă a fi onest, lucid înseamnă a te da cu adversarii...”, a declarat Gabriela Firea, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Precizările vin după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că primarul general al Capitalei ar trebui să facă plângeri sau să vină cu probe cu privire la declaraţiile sale potrivit cărora în şedinţa CEx au fost prezentate discuţii private de pe mobile.

"Sunt afirmaţii grave, ar trebui să facă plângeri penale sau să aducă dovezi (n.r.: Gabriela Firea). Nu am ce comenta", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Mesaj către Dragnea: Mă aştept să pună capăt atacurilor. Se duce un război nu tocmai curat

Firea a transmis un mesaj pentru Liviu Dragnea prin care spune că nu este impresionată de mesajele toxice transmise prin consilieri şi presă pentru a fi „desfiinţată” şi că vrea să fie lăsată să vorbească şi să se încheie atacurile voalate.

„Eu aş vrea să fim lăsaţi să vorbim, să nu mai fim contracaraţi prin mesaje transmise prin anumiţi consilieri, mesaje toxice către presă, prin care noi să fim desfiinţaţi ca persoane particulare şi publice. Eu atrag atenţia că pe mine nu ma impresionează acele lucruri care s-au dat ieri şi se vor da şi în zilele următoare, minciuni pe diverse site-uri şi pe diverse căi. Cunosc aceste tactici de intimidare a celor care îndrăznesc să spună ceva. Ştiind că ceea ce am spus este adevărat şi am fost plină de argumente, mă aştept să înceteze şi să pună capăt acestor atacuri care sunt voalate cu exprimări îngrijite. În subteran se duce un război nu tocmai curat şi acesta nu este lansat de mine”, a declarat primarul Gabriela Firea, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Întrebată dacă acesta a fost un mesaj pentru Liviu Dragnea, Gabriela Firea a răspuns: „Exact”.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că primarul general al Capitalei ar trebui să facă plângeri sau să vină cu probe cu privire la declaraţiile sale potrivit cărora în şedinţa CEx au fost prezentate discuţii private de pe mobile.

"Sunt afirmaţii grave, ar trebui să facă plângeri penale sau să aducă dovezi (n.r.: Gabriela Firea). Nu am ce comenta", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Primarul general Gabriela Firea spune că ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregătită în şedinţa CEx PSD de sâmbătă cu hârtii care reprezentau discuţii private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuţii, de pe aceeaşi aplicaţie, ale unui senator şi că sunt uşor de interceptat.

Firea: Iohannis ar trebui să consume mai multă energie pentru binele ţării, nu să fie în campanie

Gabriela Firea, l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis, preciyând că acesta ar trebui să fie mai preocupat de binele ţării, şi mai puţin de bugetul său de protocol şi de campania electorală în care deja se află.

"Probabil că au fost motive suficiente pentru această decizie (de a suspenda şedinţa CSAT- n.r.), eu vreau să spun următorul lucru: Domnul preşedinte cred că ar trebui să-şi consume mult mai multă energie pentru binele acestei ţări, şi nu să fie deja în campanie electorală. Nu mi se pare normal ca un preşedinte de ţară să fie foarte preocupat de bugetul său de protocol, dar să nu fie deloc îngrijorat de lipsa de sânge, de marile probleme din ţară, de situaţia în care se află foarte mulţi români. Cred că, dincolo de motivele tehnice care vor fi explicate cu privire la şedinţa de astăzi", a declarat Gabriela Firea.

Edilul a precizat că atâta timp cât Klaus Iohannis "apărea şi dispărea", alţii munceau şi au fost urecheaţi degeaba.

"Mi-aş fi dorit, dacă tot nu a fost să fie un coleg de-al nostru preşedinte, cel care a fost ales de români să se implice mult mai mult în problematica ţării şi în suferinţele românilor, şi nu să dispară şi când apare să facă declaraţii în care să certe pe unul şi pe altul, care, în timp ce domnia sa nu era la serviciu, munceau, dar pe urmă au fost luaţi şi urecheaţi diverşi, inclusiv pe mine. A ieşit de câteva ori, spun eu neprincipial şi necolegial pentru că a fost primar şi ştie care a fost viaţa unui primar. Este neplăcut să vezi că practic îşi consumă atât de multă energie în astfel de dezbateri nu atât de importante pentru români", a completat Gabriela Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată şi aşteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

Firea: Sprijin de la guvernare nu prea a fost şi nu prea au ce să-mi retragă. Nu se va ajunge aici

Primarul general a declarat, la ieşirea din Parchetul General, că nu se pune problema ca Guvernul şi PSD să-i retragă sprijinul, precizând că Guvernul oricum nu a sprijinit-o în ceea ce priveşte marile proiecte ale Capitalei.

„Din nefericire am fost boicotată din prima zi cu marile proiecte ale Capitalei şi am fost lăsată să rezolv probleme medii şi mici, iar toate marile proiecte aveau novoie de avizare, pentru că noi nu am cerut bani, aşteaptă şi trenează şi acum (...) Vreau doar să afirm încă o dată că probleme precum fuziunea Elcen-Radet sau preluarea Centurii Capitalei şi a metroului de către primărie nu sunt un moft al Gabrielei Firea. Guvernul este format din colegi de-ai mei şi lucrurile trenează şi am un sentiment că nu ştiu ce aşteptăm”, a declarat, marţi, Gabriela Firea, la ieşirea de la Parchetul General.

Întrebată despre o eventuală retragere a sprijinului politic din partea PSD, Gabriela Firea a răspuns: „Sprjinul de la guvernare nu prea a fost şi nu prea au ce să-mi retragă. Sprijinul politic ar trebui propus de cineva şi aprobat de colegi. Eu nu cred că se va ajuge aici. Rămân membru al acestui partid şi mă alătur colegilor mei care înţeleg că lucrurile nu au luat-o pe făgaşul cel bun pentru că avem o răspundere faţă de toţi românii”, a mai declarat Gabriela Firea.

Edilul a fost audiat, marţi, la Secţia militară a Parchetului General, în dosarul protestului de pe data de 10 august.

„Sunt civil, nu sunt nici acoperit, nici descoperit. Dădeam Bac-ul la Revoluţie”

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că la Revoluţia din 1989 susţinea examenul de Bacalaureat, că nu a făcut parte din nicio structură de securitate şi că nu este „nici acoperit nici descoperit aşa cum scriu tot felul de site-uri”.

„Eram la Bacalaureat la Revoluţie. Nu am fost membră a PCR, nu am fost membră a niciunei structuri de securitate. Sunt civil, nu sunt nici acoperit, nici descoperit, şi nimeni nu crede aceste manipulări apărute pe tot felul de site-uri. Cred că adevărul va învinge”, a declarat Gabriela Firea după ce a ieşirea din Parchetul General.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost audiată la Parchetul General în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august.

„A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea primarului general şi în special cele privind autorizarea mitingului, solicitările, dacă acestea au fost sau nu aprobate, dacă a existat un organizator care şi-a asumat responsabilitatea pentru organizarea mitingului de pe 10 august. Primarul trebuie să respecte legea 215 privind administraţia publică locală, noi nu avem atribuţii militare, de intervenţie, să participăm sau să cunoaştem secrete de serviciu ale structurilor abilitate de lege să restabilească ordinea şi nu putem coordona astfel de evenimente, de aceea nu puteam fi întrebată de acestea decât tangenţial, cu privire la modul în care a fost promovat acest miting. Eu eram în delegaţie oficială la Tallinn", a declarat Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici