Gafă a lui Marcel Ciolacu: A numit Coreea de Nord, partener strategic a României

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-un discurs din Parlament că guvernul său vrea să strângă relaţiile cu partenerii strategici şi a inclus pe listă Coreea de Nord. Premierul ar fi vrut, cel mai probabil, să facă referire la vecinul de la sud al lui Kim Jong-un, cu care România are relaţii economice notabile.

768 afișări
Imaginea articolului Gafă a lui Marcel Ciolacu: A numit Coreea de Nord, partener strategic a României

Gafă a lui Marcel Ciolacu: A numit Coreea de Nord, partener strategic a României

Ciolacu a încurcat partenerii stragecii ai României şi într-o enumerare în care s-au găsit SUA, Marea Britanie, Germania şi Franţa a inclus şi Coreea de Nord.

Relaţiile dintre România şi dictatura de la Phenian sunt la cote minime. Totuşi este de notat că în perioada comunistă, relaţiile au fost unele semnificative. Dictatorul român, Nicolae Ceuşescu, a efectuat vizite în ţara asiatică.

În transcriptul de pe site-ul guvernului gafa lui Ciolacu a fost corectată şi apare în mod corect Coreea de Sud drept partener strategic al României.

Şedinţa Parlamentului pe tema bugetului pe 2024 a fost dominată de izbucniri de violenţă verbală, cu schimburi de replici, jigniri şi ameninţări între liderii extremişti George Simion şi Diana Şoşoacă, dar şi îmbrânceli între parlamentarii USR şi cei ai Puterii şi între un parlamentar AUR, secondat de un coleg de la PSD, care au avut ceva de împărţit cu reprezentanţii UDMR.

VIDEO Gafa premierului Marcel Ciolacu:

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici