GÂNDUL LIVE - Corlăţean: Acum se poate lucra raţional pentru o agendă concretă a comisiei cu Rusia privind Tezaurul

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a afirmat, joi, la Gândul.live că în actualul context al relaţiei politice cu Moscova se poate lucra "raţional" pentru a avea o agendă concretă a Comisiei mixte de istorici în care se discută şi problema Tezaurului României.

826 afișări
Imaginea articolului GÂNDUL LIVE - Corlăţean: Acum se poate lucra raţional pentru o agendă concretă a comisiei cu Rusia privind Tezaurul

Corlăţean: Acum se poate lucra raţional pentru o agendă concretă a comisiei cu Rusia privind Tezaurul (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax foto)

"Vom discuta tot ceea ce este important să fie discutat şi pentru partea română", a afirmat Corlăţean la Gândul.live, întrebat dacă în vizita pe care o va face în iulie la Moscova va ridica şi chestiunea Tezaurului.

El a arătat că o întâlnire a copreşedinţilor român şi rus a acestei comisii a avut loc în octombrie 2012 la Moscova şi urma să fie reluată discuţia în martie la Bucureşti, însă a fost amânată.

"Putem acum să lucrăm raţional şi construind acest dialog politic pentru a avea o agendă concretă pentru o întâlnire cu agendă a acestei Comisii", a spus Corlăţean, care a vorbit de un "culoar favorabil" creat prin vizita la Bucureşti a lui Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

El a specificat că "dialogul mai bun" cu Rusia va fi stimulat şi de semnarea în iulie a documentelor referitoare la deschiderea ICR Moscova şi a Centrului Cultural Rus de la Bucureşti.

Corlăţean a mai arătat că are speranţa personală că problema Tezaurului va fi "reglată corect" la un moment dat.

"Personal, am speranţa că acest lucru, care ţine de o simbolistică extrem de importantă pentru naţiunea română şi care, le-am spus-o ruşilor, se transferă generaţie de generaţie şi instituţiilor româneşti, fie BNR, fie MAE, după foarte mulţi ani care s-au scurs, cred că putem avea şi resursele interne şi maturitatea politică să ajungem la un anumit moment în situaţia de a regla corect această chestiune", a mai spus el.

Gândul LIVE este platforma video online care găzduieşte transmisii în timp real ale celor mai importante ştiri, dezbătute, explicate şi puse în perspective surprinzătoare şi relevante.

Totodată, Gândul LIVE urmăreşte consolidarea Comunităţii Gândul prin implicarea permanentă a userilor săi. Aceştia se pot conecta prin intermediul contului lor de Facebook sau prin Skype, având astfel posibilitatea de a trimite feedback instantaneu şi de a se implica direct în transmisia şi dezbaterea video.

Gândul LIVE este disponibil şi pe site-ul www.gandul.info, dar şi pe iPad, iPhone şi Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici