Video Gândurile lui Cristoiu. Topul politicienilor: Iohannis se mândrea că a scris o carte. A avut timp

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, domină topul politicienilor din această săptâmână, realizat de jurnalistul Ion Cristoiu. Toader ocupă locul 1 în Top 5, dar prezenţa lui se face simţită şi în cazul ocupanţilor locurilor 2 şi 3, premierul Dăncilă, respectiv deputatul Eugen Nicolicea

623 afișări

Locul 5 - Augustin Lazăr, fost procuror general al României

“Domnul Augustin Lazăr care a acţionat ca un om politic, că dacă acţiona ca un profesionist spunea <domnule, bine, plec, nicio problemă, sigur, o să am o pensie mai mică>, dar... politicienii se gândesc şi la pensia lor”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 4- Klaus Iohannis, preşedintele României
„Klaus Iohannis care apelează din nou, ca şi în 2014, ca în locul lui să meargă o carte, ştiţi că domnia sa a scos o carte... Iertaţi-mă, ca jurnalist, păi ăsta e titlu să vândă o carte? Eu.ro, adică, nu ştiu, dacă spunea Uniunea Europeană în pielea goală cred că o mai citea...A scris-o în câteva luni, mai mult decât mine, eu nu reuşesc să scriu o carte şi chiar cu asta mă ocup (…) se mândrea, adică a avut timp, înseamnă că nu se mai ocupa de preşedinţie. (...) Cartea, vă recomand să o citiţi, este o splendoare, e alcătuită din propoziţii simple gen <Ana are mere>, <Joiana face muuu>. Adică... sună... vă dau din memorie, spune aşa: <Esenţa democraţiei este votul. Cetăţenii trebuie să meargă la vot> <Hotărârile Comisiei Europene sunt obligatorii>. Cartea e vreo 59 de lei, între noi fie vorba. Dacă, la o emisiune viitoare, dacă domnii de la Curtea Veche nu dau publicităţii contractul, o să-mi permit, cu toate riscurile, să spun că este o şmecherie financiară deoarece cartea costă 59 de lei. Urieşeşte, staţi să ne lămurim, şi cărţile mele sunt mai ieftine. Deci este foarte scumpă, textul este de vreo 100 de pagini, el l-a făcut de 400 cu caractere mari şi vă întreb următorul lucru: dacă el a vrut să facă o carte pentru poporul român, să-l ajute să înţeleagă Uniunea Europeană, păi de ce nu o dă pe gratis? Va fi distribuită obligatoriu de PNL-işti, ca şi <Pas cu pas>, da? Deci va avea un tiraj mare, banii vor veni şi îi va încasa cine?”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 3 - Eugen Nicolicea, deputat PSD, propus ministru al Justiţiei
“Domnul Eugen Nicolicea, care a devenit de acum vedetă, era şi înainte, dar acum a ieşit în prima linie. Şi el nu e genul... el e din ăsta mai în vârstă, mai bătrân. Tudorel Toader, aşa cum am spus şi l-a şi supărat, e o vedetă, lui îi plac toate astea, să ţină cuvântări pe scări, discursuri... Nu, Eugen Nicolicea nu va fi... el e foarte bun pe Regulament, sigur, nu e talia domnului Tudorel Toader, dar poate, să nu surâdeţi, poate că ar fi mai bun ministru al Justiţiei decât Tudorel Toader, care are în continuare această nevoie de spectacol, dacă aţi observat. La un moment dat, când faci prea mult spectacol, nu mai ai timp să legiferezi sau să fiarbă ciorba din bucătărie, se ocupă de spectacol “, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 2 - Viorica Dăncilă, prim-ministrul României
“Viorica Dăncilă care a reuşit să întreţină în această perioadă zvonuri şi iluzia că ea se opune domnului Liviu Dragnea, iată că s-a dus la Botoşani cu Liviu Dragnea şi creşte ca imagine, i-a ajutat foarte mult această perioadă, pe ideea de alternativă la domnul Liviu Dragnea. Dacă domnul Liviu Dragnea ar face un pas înapoi sau ar fi condamnat, sigur vine preşedinte interimar doamna Viorica Dăncilă”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 1- Tudorel Toader, ministru demisionar al Justiţiei
“Cine putea să fie decât Tudorel Toader, cred că nu mai e nevoie să vă reamintesc tot spectacolul cu demisia, cum îşi dă demisia, n-am înţeles de ce şi-a dat-o după ce a fost revocat, cum a trimis-o, a zis întâi să se duce el, apoi a trimis-o prin şofer şi toate în faţa presei. A rămas în continuare şi vă spun şi de ce e pe locul întâi pentru că el va rămâne ministru Justiţiei cred că până după prezidenţiale. Pentru că el a spus aşa, atenţie, şi-a dat demisia, nu că e revocat, cu condiţia, adică şi-a dat demisia că el pleacă numai în momentul în care, atenţie, apare în Monitorul Oficial, numele următorului. A zis aşa, n-a zis când apare în Monitorul Oficial că nu mai e. Deci el spune aşa: Ministerul este foarte important, da, eu numi pot permite să plec decât când vine un înlocuitor, ca la pilot, da? Păi predau manşa... Deci nu pleacă în momentul în care e semnată revocarea. Şi când va fi numit un nou ministru? Şi asta înseamnă că până atunci rămâne în fruntea ministerului, cu acceptul lui Liviu Dragnea. A fost o întreagă comedie, Liviu Dragnea a vrut să arate electoratului activ că-l dă jos pe Tudorel Toader pentru că el nu a făcut acele ordonanţe, nu-i aşa, dar acum Tudorel Toader, rămânând la minister şi nemaiavând cine să semneze, nu vor mai putea fi semnate Ordonanţele de Urgenţă”, a conchis Ion Cristoiu.

Emisiunea „Gândurile lui Cristoiu” va fi difuzată duminică, 21 aprilie 2019, de la ora 17:00, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici