Geoană a primit, de ziua lui, multe cadouri cu dedicaţie pentru alegerile prezidenţiale

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-a sărbătorit, marţi, cu prietenii şi colegii de partid, în foişorul din curtea sediului central al formaţiunii, împlinirea vârstei de 51 de ani, majoritatea cadourilor şi urărilor primite făcând referire la preluarea de către acesta a funcţiei supreme în stat.

137 afișări
Imaginea articolului Geoană a primit, de ziua lui, multe cadouri cu dedicaţie pentru alegerile prezidenţiale

Geoană a primit, de ziua lui, multe cadouri cu dedicaţie pentru alegerile prezidenţiale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Astfel, pe lângă urările tradiţionale de "La mulţi Ani!" şi "Sănătate!", liderul PSD a primit, în majoritate, urări politice privind câştigarea alegerilor prezidenţiale din toamnă, dar şi cadouri cu referire evidentă la scrutinul prezidenţial.

Unul dintre primele cadouri, asezonat cu urări politice, primit de liderul PSD de dimineaţă, a fost o imensă sticlă de şampanie, de şase litri, oferită de deputatul Victor Surdu.

"Să vă ajute să ajungeţi la Cotroceni!", i-a urat Surdu lui Geoană, în momentul în care i-a oferit sticla de şampanie "românească". "Sampania o păstrăm. O bem la anul, la Cotroceni", a spus Geoană, mulţumind pentru cadou şi urări.

Un alt cadou cu referire la Palatul Cotroceni a fost o trusă de birou, oferită de vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea. "La mulţi ani, sănătate, şi un madat la Cotroceni plin de succese, nu de succesuri. Îl asigur de tot sprijinul meu, de prietenia mea sinceră. I-am adus în dar o trusă de birou, pentru Cotroceni, cu un stilou cu care să semneze decretele prezidenţiale", a spus Dragnea. Geoană i-a mulţumit şi i-a transmis, în glumă, că e nevoie de "cineva cu mustaţă" ca să "poată să tragă" în campanie.

Un cadou nu mai puţin important, prin învăţăturile cuprinse, a fost cel al liderului PSD Bucureşti. Marian Vanghelie i-a adus lui Geoană "cartea cea mai veche din lume, de 2.500 de ani", respectiv "Arta Războiului", de Sun Tzu. "Arta războiuului spune că trebuie să-l bătem pe om - ştim noi despre cine vorbim - înante să ne apucăm. Aşa spun ăştia aicea. Am încercat, să vedeţi că unele care le-am pus în practică sunt aici, domnule preşedinte", i-a spus Vanghelie lui Geonă. Jurnaliştii l-au întrebat pe Vanghelie dacă a citit cartea respectivă înainte să i-o dăruiască liderului PSD, iar acesta a răspuns, râzând, că a "parcurs-o".

Vanghelie a venit la aniversarea liderului PSD împreună cu un puşti de trei ani, născut, ca şi Geoană, pe 14 iulie, şi purtând numele Mircea. "Tizul" lui Geoană i-a cântat liderului PSD "La mulţi ani" şi a primit, cu bucurie, din partea acestuia, doi dintre cei trei trandafiri roşii din marţipan, de pe un tort.

Geonă a primit, totodată, din partea liderului grupului parlamentar PSD din Senat, Ion Toma, un imn cântat de toţi senatorii, înregistrat pe un CD, precum şi un tricou roşu care avea inscripţionat un mesaj subtil: "La anul pentru felicitări mă găsiţi la adresa Geniului 1-3 (adresa Palatului Cotroceni, n.r.)".

Unul dintre cadourile deosebite primite de Geoană a fost cel oferit de liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc. Acesta i-a dăruit lui Geoană nici mai mult nici mai puţin decât capacitatea sa de muncă, despre care a spus că "nu-i puţin lucru". "Capacitatea mea de muncă i-am oferit-o domnului preşedinte. Cred că nu-i puţin lucru, pentru că merită şi viitorul este al domniei sale", a spus Hrebenciuc, în timp ce liderul PSD a spus: "Frumos".

Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, i-a urat liderului PSD Mircea Geoană să câştige alegerile prezidenţiale şi i-a oferit o carte intitulată "Tranfiguration de la Roumanie" scrisă în 1936 de Cioran. "E o carte destul de ciudată, e o interesantă revenire a lui Cioran, ulterioră, pe unele dintre temele de acolo. Îi urez să căştige alegerile prezidenţiale, iar cartea îl ajută să înţeleagă şi mai bine complexitatea societăţii româneşti", a spus Năstase.

Liderul PSD a primit un album de Gaudi din partea preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, care însă nu a fost prezent la petrecerea de marţi.

Geoană a primit, totodată, şi un imens buchet de trandafiri roşii, adus în dar de două maramureşence din Oaş, îmbrăcate în costum popular în nuanţe roşii. Pe lăngă buchetul de trandafiri, maramureşencele i-au adus lui Geoană şi o invitaţie la nuntă, în comuna Racşa, din Satu Mare, unde liderul PSD va fi chiar naş, pe 19 septembrie. Liderul PSD a fost, de Sâmbra oilor, în Maramureş, el promiţând atunci uneia dintre maramureşencele venite la ziua lui să o cunune, drept pentru care aceasta i-a adus invitaţia la nuntă, unde numele său era menţionat ca naş de cununie.

Geoană a primit, totodată, în dar, diverse cărţi şi icoane. El a spus jurnaliştilor, răspunzând unor întrebări, că a fost felicitat de familie, prieteni, colegi de partid. Geoană a fost felicitat telefonic şi de către premierul Emil Boc. Întrebat dacă a fost sunat şi de preşedintele Traian Băsescu, Geoană a negat. "Ştiu că anul acesta este încărcat de o miză politică foarte importantă, dar în echipă şi cu energia pe care o simt azi sunt absolut convins că la anul vom avea ocazia de a avea o sărbătoare cu prietenii şi cu familia mea extinsă (social-democrată, n.r.) la Cotroceni", a spus Geoană în faţa celor veniţi să îl felicite.

Geoană a mai spus că se gândeşte la tatăl său şi că s-ar fi bucurat să fie alături de el la aniversarea aceasta. El a arătat, totodată, că o zi liniştită cu familia sa ar fi cel mai potrivit cadou şi a spus că primit cadou, din partea acesteia, un computer.

"Cel mai frumos cadou e de la copil. Cred că cine e părinte şi aude vocea copilului dimineaţă, spunând «La mulţi ani, tati!» - e cel mai frumos cadou care se poate imagina", a mai spus Geoană.

Petrecerea a fost organizată în aer liber, fiind oferită o mică recepţie pentru cei veniţi să-l felicite pe Geoană în foişorul din curtea sediului central al PSD. Liderul PSD le-a oferit invitaţilor pateuri, prăjituri, sucuri, cafea, şampanie, vin roşu şi alb, precum şi un tort cu marţipan.

Având în vedere decesul recent al tatălui său, Geoană a spus că marţi seara va organiza "o chestiune puţin mai culturală, la teatru". "Nici nu sunt în dispoziţie de petrecere pentru că am avut pierderea tatălui meu. Am spus să facem un lucru puţin mai diferit. Mă bucur că trupa lui Dan Puric va fi alături de noi pentru un mic spectacol. Stăm cu prietenii şi cu familia pentru o chestiune mai relaxată şi mai culturală", a spus Geoană.

(Material realizat de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici