Geoană a votat şi a vorbit despre "o masivă încercare de fraudare"

Candidatul PSD la preşedinţie Mircea Geoană a votat, duminică dimineaţă, la liceul Jean Monnet din Capitală, după care a vorbit despre o presupusă "masivă încercare de fraudare" a scrutinului din 22 noiembrie şi a făcut un apel la vigilenţa ONG-urilor, a presei şi a instituţiilor statului.

30 afișări
Imaginea articolului Geoană a votat şi a vorbit despre "o masivă încercare de fraudare"

Geoană a votat şi a vorbit despre "o masivă încercare de fraudare"(Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Candidatul PSD la ajuns a secţia de votare în jurul orei 10.30 alături de soţia sa şi de cei doi copii. După ce a votat el a afirmat că "după cinci ani de scandal poporul român are şansa de a decide calea de urmat".

Geoană a spus că a votat şi pentru Preşedinţie şi pentru referendum, însă a apreciat că "această suprapunere a alegerilor prezidenţiale cu referendumul reprezintă o formă de şiretlic electoral".

Geoană a invocat o presupusă "încercare masivă de fraudare" şi a făcut un apel la ONG-uri, presă şi instituţiile statului de dovedi vigilenţă.

"Doresc de asemenea să mulţumesc presei şi organizaţiilor non-guvernamentale pentru vigilenţa şi spiritul democratic pe care le-au dovedit împotriva acestei masive încercări de fraudare. Vreau să fac un apel la adresa instituţiilor statului român să nu se lase intimidate de puterea trecătoare a momentului şi să dăm, la 20 de ani de la Revoluţie, alegeri libere şi corecte", a spus Geoană

Întrebat dacă crede că prezenţa va fi semnificativă la votul din 22 noiembrie, preşedintele PSD a răspuns afirmativ, argumentând că miza alegerilor depăşeşte persoana unui candidat sau altul fiind vorba de "cum va arăta România pentru 20 de ani".

Candidatul PSD a făcut şi un apel la fair play din partea candidaţilor care vor intra în turul doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici