Geoană: Amânarea şi reconsiderarea modificărilor la Codul penal, decizie înţeleaptă

Preşedintele Comisiei parlamentare comune pro-Schengen, senatorul PSD Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că decizia de amânare şi de reconsiderare a modificărilor operate la Codul penal, adoptate recent de Camera Deputaţilor, este una înţeleaptă, în acest moment.

154 afișări
Imaginea articolului Geoană: Amânarea şi reconsiderarea modificărilor la Codul penal, decizie înţeleaptă

Mircea Geoană (Imagine: Mihai Dăscălescu / Mediafax Foto)

"Din punct de vedere al modificării Codului penal, părerea mea este că această decizie de a amâna şi eventual de a reconsidera propunerile iniţiale este una înţeleaptă în acest moment, şi nu exclusiv din punct de vedere al reacţiei cancelariilor şi capitalelor europene, ci pur şi simplu din punct de vedere al economiei interne", a precizat Geoană.

El a menţionat, referindu-se la reincriminarea calomniei şi insultei, că optează pentru a da dreptate CEDO, în detrimentul Curţii Constituţionale din România.

"Iar dacă mă refer la o discuţie pe care am văzut-o şi astăzi în presă cu privire la reincriminarea calomniei, din punct de vedere al Codului penal, cred că, între ceea ce spune CEDO şi ceea ce spune Curtea Constituţională din România, eu aş fi tentat să spun că CEDO are dreptate, în sensul că a limita în orice fel libera exprimare a jurnaliştilor, de exemplu, este o limitare a democraţiei în România", a spus Geoană.

El a spus că a merge pe soluţia CEDO este cea mai potrivită pentru România în perioada următoare.

"Şi oricât de supăraţi ar fi unii politicieni că uneori presa este poate mult prea zglobie şi uneori poate prea lipsită de un anumit tip de decenţă cu privire la anumite discuţii, cred că, din punct de vedere al sănătăţii democratice a României, păstrarea libertăţii de expresie şi mersul pe o soluţie europenaă de tip CEDO este cea mai potrivită pentru lunile care vin", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici