Geoană: Creşterea atragerii veniturilor la bugetul de stat cu 9%, vis erotic

Preşedintele PSD Mircea Geoană apreciază că procentul de 39 la sută, prognozat de Guvern, privind colectarea veniturilor prevăzute în proiecţia bugetului pe 2008, reprezintă un "vis erotic", atât timp cât în 2007, el a reprezentat 30 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări
Imaginea articolului Geoană: Creşterea atragerii veniturilor la bugetul de stat cu 9%, vis erotic

Geoană: Creşterea atragerii veniturilor la bugetul de stat cu 9%, vis erotic

Liderul social-democrat a afirmat, miercuri, în cadrul unei întâlniri regionale, la care au participat autorităţile locale din Oltenia, că în cadrul unei întruniri de discuţii pe marginea bugetului pe 2008, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a subliniat că "ţinta" inflaţiei a fost ratată.

Geoană susţine că proiecţia bugetară pe 2008 este "neralistă".

"În bugetul pe 2008 ni se spune că veniturile vor fi încasate în proporţie de 39 la sută, crescând cu nouă la sută faţă de 2007. Nici anul acesta rata pe venituri nu este realistă. Ideea că o să avem o rată a creşterii de venituri de nouă la sută este, scuzaţi-mă, un vis erotic", a spus Geoană.

"Rata absorţiei fondurilor europene pe care au stabilit-o la 60 la sută, este nerealistă. Dacă în anul 2007 nu am făcut nimic pentru a atrage fonduri europene, este imposibil ca, în 2008, rata de absorbţie să fie de 60 la sută", a completat preşedintele PSD.

El apreciază că "regula", care reglementează accesul firmelor româneşti la atragerea proiectelor europene, este "absolut idioată".

"În Spania, firmele sunt încurajate să aplice la proiecte cu finanţare europeană. La noi, există un obstacol semnificativ. Avem o regulă absolut idioată care împiedică firmele care apar cu datorii să beneficieze de un proiect european. Este cretin", a mai spus Geoană

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici