Geoană: Dacă nu e nevoie de mine în PSD, altcineva trebuie să-şi asume această decizie

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a reiterat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu îşi va da demisia din PSD şi a spus că, dacă nu este nevoie de el în acest partid, o astfel de decizie trebuie să fie luată de altcineva.

519 afișări
Imaginea articolului Geoană: Dacă nu e nevoie de mine în PSD, altcineva trebuie să-şi asume această decizie

Mircea Geoană (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

El a menţionat că, în ultima perioada, s-a insinuat "pe diverse voci", cu o agresivitivate pe care nu a crezut vreodată că ar putea să o întâlnească la PSD, că intenţionează să plece la UNPR.

"Vreau să spun, încă o dată şi încă o dată, că dragostea şi loialitatea mea rămân alături de familia noastră social-democrată. Dacă nu e nevoie de Geoană în PSD, aceasta este o decizie pe care trebuie să şi-o asume altcineva", a subliniat senatorul.

Potrivit afirmaţiilor sale, acuzaţiile formulate la adresa sa sunt nefondate. "Cred că situaţia actuală face rău partidului şi face rău opoziţiei şi dacă vom continua să mergem pe acest drum, să nu mire pe nimeni că interesul şi încrederea poporului român în actuala construcţie a opoziţiei vor continua să scadă", a atenţionat acesta.

Preşedintele Senatului a mai spus că "PDL nu poate câştiga alegerile din România, USL poate încă să le piardă".

"Nu am nevoie de funcţii, nu am nevoie de nimic altceva decât de respect şi de recunoaşterea faptului că reprezint ceva în partid, în România şi în plan internaţional", a adăugat parlamentarul.

Întrebat ce va face dacă va fi exclus din PSD, Mircea Geoană a răspuns că va continua să trăiască din punct de vedere politic, intectual şi profesional.

"Cred că, în acest moment, discuţiile privind excluderea mea fac mai mult rău decât bine şi sper că acei care au iniţiat acest tip de conversaţie dăunătoare şi cu riscul de fractură în partid ar trebuie să înţeleagă că au o obligaţie de responsabilitate faţă de destinul general al partidului", a comentat Mircea Geoană.

"Locul meu este în PSD şi contribuţia mea poate să ajute PSD şi USL să câştige alegerile viitoare. Nu este opţiunea mea de a părăsi partidul în care am început politica, pe care l-am condus timp de cinci ani, la care ţin, la colegii şi colegele cu care am luptat lupte grele, în care am reuşit singura suspendare de preşedinte din ultimii douăzeci de ani, singura cădere de guvern prin moţiune de cenzură (…)", a arătat Geoană.

El şi-a exprimat convingerea că "înţelepciunea colectivă" a partidului este mai puternică decât "puseurile de personalitate".

Comisia de integritate a PSD se pronunţă, duminică, în legătură cu situaţia în partid a lui Mircea Geoană, acuzat de nerespectarea unor decizii ale conducerii, reuniunea de la ora 13.00 având loc în contextul în care o serie de lideri şi filiale s-au declarat împotriva preşedintelui Senatului.

Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD a fost sesizată marţi de către preşedintele PSD, Victor Ponta, în legătură cu posibile încălcări ale Statutului de către Mircea Geoană, după ce BPN decisese înlocuirea acestuia din fruntea Senatului, iar acesta a respins hotărârea.

Comisia este formată din nouă membri aleşi direct de Congres, la lucrări participând şi câte un reprezentant al fiecărei filiale judeţene. Preşedintele comisiei este senatorul Dan Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici