Geoană: După votul împotriva Guvernului Croitoru, vom reveni cu propunerea Iohannis

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la şedinţa comună a Parlamentului pentru votul de învestitură asupra Cabinetului Croitoru, că PSD şi PNL îl vor propune, după vot, din nou pe Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru.

12 afișări
Imaginea articolului Geoană: După votul împotriva Guvernului Croitoru, vom reveni cu propunerea Iohannis

Geoană: După votul împotriva Guvernului Croitoru, vom reveni cu propunerea Iohannis (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a spus că parlamentarii PSD vor vota împotriva propunerii de guvern avansate de premierul desemnat, Lucian Croitoru.

"După demonstraţia lipsei de susţinere pentru candidaţii propuşi de Lucian Croitoru, îi vom solicita actualului preşedinte reintrarea într-o logică democratică normală, vom reveni cu propunerea ca Klaus Iohannis să fie prim-ministru", a adăugat el.

Geoană a spus că, fiind ziua de naştere a preşedintelui Traian Băsescu, PSD îi va face şi două cadouri.

"Să îl lăsăm pe domnul Boc, pe doamna Udrea, pe domnul Videanu, pe domnul Berceanu să fie la guvernare, pentru că asta e pohta ce-a pohtit domnul Băsescu şi peste patru săptămâni, patru zile şi nouă ore să îi facem alt cadou, un concediu binemeritat de reculegere şi să îşi folosească brevetul de navigator, pe care l-a reînnoit în această vară cu un sentiment de premoniţie", a declarat preşedintele PSD.

Camerele Parlamentului s-au reunit, miercuri, pentru a vota asupra învestirii Cabinetului Croitoru. PSD, PNL şi UDMR au anunţat că vor vota împotrivă, parlamentarii minorităţii se vor abţine la vot, în timp ce PDL susţine noul Cabinet. Pentru aprobarea Cabinetului Croitoru sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa Parlamentului este în desfăşurare.

Preşedintele Traian Băsescu împlineşte, miercuri, vârsta de 58 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici