Geoană îi scrie lui Văcăroiu, cerând audit asupra contractelor de deszăpezire semnate de CNADNR

Senatorul Mircea Geoană i-a trimis o scrisoare preşedintelui Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, solicitând realizarea unui audit în legătură cu sumele cheltuite de CNADR şi autorităţile locale pentru deszăpezire în intervalul 2008-2012.

432 afișări
Imaginea articolului Geoană îi scrie lui Văcăroiu, cerând audit asupra contractelor de deszăpezire semnate de CNADNR

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Doresc să vă semnalez o situaţie care necesită implicarea Curţii de Contruri, prin rolul său şi pe baza atribuţiilor sale constituţionale, întrucât la mijloc este vorba de cheltuirea unor sume foarte mari de bani publici, iar aceste cheltuieli trebuie făcute în conformitate cu legea şi având în vedere principiul eficienţei şi economicităţii", menţionează Geoană în scrisoare.

Senatorul îi solicită preşedintelui Curţii de Conturi să dispună începerea unei proceduri de audit financiar şi de audit al performanţei asupra programelor şi activităţilor de deszăpezire realizate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi de către autorităţile publice locale, precum şi asupra fondurilor care au finanţat aceste programe şi activităţi, în perioada 2008-2012.

"De asemenea, doresc să vă solicit un audit asupra contractelor de deszăpezire semnate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Motivul pentru care iniţiez această solicitare, în calitate de senator independent, este legat de faptul că, potrivit relatărilor mass-media, sume foarte mari de bani, estimate la un miliard de euro, au fost alocate pentru activităţi de deszăpezire, dar rezultatele, aşa cum se poate constata public, fie au lipsit, fie au fost mult sub nivelul aşteptat, avându-se în vedere valoarea finanţării", susţine Geoană.

De asemenea, el solicită iniţierea unui audit şi în legătură cu modul în care Guvernul, dar şi autorităţile publice locale, au cheltuit, în anul 2011, fondurile alocate pentru inundaţii.

"Având în vedere prezentul context economic şi social, consider că este de competenţa Curţii de Conturi să facă lumină în legătură cu modul în care sunt cheltuiţi banii contribuabililor români, obligând astfel autorităţile publice, centrale sau locale, la o mai bună, mai raţională şi mai judicioasă cheltuire a acestor fonduri. Rapoartele şi opiniile elaborate pe marginea modului în care au fost cheltuite fondurile alocate deszăpezirii drumurilor naţionale, judeţene sau locale, precum şi asupra modului în care au fost cheltuite fondurile alocate pentru gestionarea situaţiilor create de inundaţiile din anul 2011 pot fi prezentate într-o şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului, pentru o completă şi corectă informare a tuturor membrilor Parlamentului, dar şi a opiniei publice", se mai arată în scrisoarea lui Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici