Geoană: Justiţia nu trebuie să fie un lux al celor privilegiaţi

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că justiţia "nu trebuie să fie un lux al celor privilegiaţi", iar raportul Comisiei Europene reprezintă o obligaţie a coaliţiei de a porni o reformă în justiţie.

20 afișări
Imaginea articolului Geoană: Justiţia nu trebuie să fie un lux al celor privilegiaţi

Geoană: Justiţia nu trebuie să fie un lux al celor privilegiaţi

"Din punct de vedere al raportului Comisiei Europene cu privire la justiţie, declar că există un interes comun al coaliţiei ca acest subiect să fie remediat cât mai repede cu putinţă. Avem un interes comun ca actul de justiţie să devină nu un lux al celor privilegiaţi din România, ci un serviciu public esenţial pentru omul obişnuit", a declarat Mircea Geoană.

Acesta a adăugat că actuala coaliţie trebuie să răspundă criticilor CE, dar şi să reformeze justiţia, un serviciu la fel de esenţial, în opinia sa, ca educaţia şi sănătatea.

"În acest moment, avem o obligaţie, nu numai să răspundem criticilor şi observaţiilor Comisiei Europene, dar să ne uităm la reforma profundă în justiţie ca la un serviciu public esenţial, la fel de important în opinia mea, ca educaţia sau sănătatea. Sunt cele trei mari servicii esenţiale pe care un stat trebuie să le furnizeze", a afirmat Geoană.

În opinia acestuia, raportul nu prezintă perfect realităţile din România, dar reprezintă "un punct de reper şi o obligaţie”.

"Poate că raportul Comisiei Europene este o radiografie imperfectă, poate neactualizată, poate insuficient ancorată în realităţile româneşti, dar reprezintă un punct de reper şi o obligaţie din partea coaliţiei de a răspunde acestor critici", a conchis Mircea Geoană.

Citeşte şi:

Raport CE: Viteza progreselor în reforma justiţiei nu a fost menţinută

Raport CE: DNA continuă să demonstreze un parcurs pozitiv

Raport CE: ANI să demonstreze că poate face investigaţii fără interferenţe externe

Raport CE: România să demonstreze eficienţă tratând cu rapiditate cazurile de înaltă corupţie

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici