Geoană: Politica actualei guvernări de dreapta a dat faliment

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după întâlnirea cu candidaţii partidului din zona Moldovei pentru alegerile parlamentare, că politica guvernării de dreapta a dat faliment, fiind una de "risipă şi batjocură", dar că PSD va veni la guvernare cu un set de măsuri coerente.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: Politica actualei guvernări de dreapta a dat faliment

Geoană: Politica actualei guvernări de dreapta a dat faliment (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu există al partid în afară de PSD care să facă faţă unei guvernări competente", a susţinut liderul social-democrat Mircea Geoană, care a criticat, la Bacău, rezultatele actualei guvernări.

Geoană a recunoscut că în România a existat creştere economică în ultimii patru ani, dar a subliniat că, în acelaşi timp, a scăzut competitivitatea României pe plan internaţional, el arătând că suntem ţara cu cea mai scăzută rată de economisire din Europa.

Liderul social-democrat a subliniat că România este vulnerabilă din punct de vedere al deficitului de cont curent, iar datoria externă a crescut de patru ori. Totodată, industria a înregistrat o creştere de numai doi la sută în ultimii patru ani, a spus el.

Preşedintele PSD a criticat politica fiscală, nivelul salariilor în sistemul bugetar dar şi în cel privat, dar şi "dezinteresul" actualei guvernări pentru infrastructură şi atragerea fondurilor structurale. El a arătat că acestea vor fi domeniile în care PSD, despre care a spus că va câştiga alegerile din noiembrie, va acţiona cu prioritate.

Mircea Geoană a mai spus că partidul său va trebui să acţioneze şi pentru refacerea imaginii şi reputaţiei României în lume, el amintind modul în care Guvernul român a gestionat criza generată de decretul Guvernului Berlusconi privind expulzarea inclusiv a românilor din Italia.

"Actualul Guvern nu a fost capabil să asigure demnitatea României în lume", a spus Geoană.

El a ţinut să mulţumească românilor care lucrează în străinătate, în special celor care muncesc în Italia şi Spania, pentru banii pe care i-au adus în România.

Liderul PSD Mircea Geonă s-a întâlnit, duminică, cu candidaţii PSD din zona Moldovei pentru alegerile parlamnetare. Este vorba de candidaţii din judeţele Iaşi, Botoşani, vaslui, Neamţ, Bacău şi Vrancea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici