Geoană: PSD a fost extraordinar de culant, elegant, calm, respectuos faţă de colegii liberali

PSD a fost "extraordinar de culant, elegat, calm, respectuos" faţă de "colegii liberali", această atitudine fiind expresia dorinţei de a păstra o majoritate guvernamentală "operaţională" şi o coaliţie "funcţională", a declarat, sâmbătă, senatorul PSD Mircea Geoană.

129 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD a fost extraordinar de culant, elegant, calm, respectuos faţă de colegii liberali

Mircea Geoană (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Geoană a spus că, "dacă ar fi după interesul PSD" ar trebui să existe un "sistem electoral simplu, în care primul să ia tot, de sus pânâ jos", dar că "nu este bine ca un partid ca PSD, care a câştigat "totul în România" să devină "atât de dominant".

Întrebat dacã proiectul de regionalizare, prin care se propune ca guvernatorul să fie ales indirect, de către primari şi preşedinţii de consilii judeţene, care i-ar dezavantaja pe liberali, Geoană a arătat că, personal, şi pe el l-a "deranjat" sistemul paritar între PSD şi PNL, când a fost făcut USL.

"Pe mine m-a deranjat ca pesedist, suntem de două ori talia PNL, şi am acceptat pentru avea un echilibru şi pentru a putea avea un parteneriat de lungã durată cu un sistem dezavantajos pentru noi. A fost extrem de multă supărare în PSD: De ce sã împăţim cu un partener care este jumătate talia noastră", a spus acesta.

Senatorul a menţionat că PSD a fost "mai mult decât elegant" în relaţia cu liberalii şi cã social-democraţii au lăsat de la de la ei, pentru că au vrut să confirme o relaţie solidă, pe termen lung, care este în continuare necesară pentru România.

Chestionat dacã nemulţumirea legată de paritate mai există în interiorul PSD, Mircea Geoană a răspuns: "Chiar dacă au mai fost şi sunt nemulţumiri
în relaţia cu liberalii, le-am ţinut în interior, am încercat şi conducerea partidului a încercat să le rezolve prin dialog, uneori mai direct, alteori mai amical".

"PSD este un partid foarte mare care are un fel de înţelepciune colectivă şi, chiar dacã ceva nu ne convine, înţelegem că existã un interes superior, acela de a crea un front comun împotriva lui Traian Băsescu şi a regimului Traian Băsescu. Ar fi o decizie nefericită sã înceapă deja lupta pentru împărţirea puterii până când regimul Bãsescu nu va fi fost evacuat cu totul din România", a conchis Mircea Geoanã.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici