Geoană: PSD nu e perfect fericit cu acest proiect de buget, dar îl va vota

Preşedintele PSD a declarat, luni, că bugetul, în linii mari, este încheiat, că PSD nu este "perfect fericit" cu acest proiect de buget, dar că "ăştia au fost banii, pe ăştia i-au împărţit" şi că problema cea mai serioasă constă în răspunsul României la criza economică.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD nu e perfect fericit cu acest proiect de buget, dar îl va vota

Geoană: PSD nu e perfect fericit cu acest proiect de buget, dar îl va vota (Imagine: Mediafax Foto)

"Bugetul este, în linii mari, încheiat. Nu suntem perfect fericiţi cu dânsul, asta-i viaţa, ăştia au fost banii, pe ăştia i-am împărţit", a precizat Geoană.

El a arătat că, dincolo de proiectul de buget, există o problemă mult mai serioasă, care ţine de răspunsul la criza economică, de poziţia BNR faţă de criză, de a răspunde la întrebarea privind necesitatea unor resurse de la UE sau dacă e nevoie sau nu de un acord cu FMI.

"Principala preocupare trebuie să se deplaseze de la buget - care va fi aprobat până joi în plen, este clar şi se va întâmpla - spre ansamblul politicii economice a Guvernului. Nu vă ascund că la nivelul coaliţiei am ridicat subectul invitării guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, într-o întâlnire de clarificare, împreună cu ministerul Finanţelor, cu ministerele economice, pe tipul de politică economică pe care România o adoptă în perioadă de criză", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a arătat că au apărut modificări substanţiale de poziţie faţă de un acord cu FMI.

"Preşedintele Băsescu spunea acum câteva săptămâni că niciodată acord cu FMI, acum se pare că lucrurile evoluează într-o anumită direcţie. Eu cred că înainte să alunecăm spre schimbări de politică economică atât de semnificative trebuie să avem o discuţie transparentă în coaliţie şi cu opinia publică, să vedem care sunt căile de urmat după aprobarea bugetului”, a adăugat Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici