Geoană: S-a ajuns la o formulă care să permită creşterea salariilor şi pensiilor

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri noapte, după şedinţa BPCC, că o decizie "concretă" în privinţa salariilor şi pensiilor va fi luată de Guvern în cursul zilei de joi, el precizând că s-a ajuns la o formulă "rezonabilă" care să permită creşterea acestora, dar "în limita resurselor".

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: S-a ajuns la o formulă care să permită creşterea salariilor şi pensiilor

Geoană: S-a ajuns la o formulă care să permită creşterea salariilor şi pensiilor (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă în şedinţa coaliţiei pe tema bugetului pe 2009, care a durat circa 10 ore, s-a luat o decizie în ceea ce priveşte îngheţarea salariilor, Geoană a precizat: "Nu cred că este o soluţie realistă. Eu înţeleg anumite preocupări cu privire la stabilitatea macroeconomică, dar pentru pensiile mici şi salariile mai mici aceste resurse există şi ele trebuie să fie folosite, evident, în limita resurselor, poate în două etape, dar trebuie să ţinem cont de realităţile momentului mai dificil prin care trecem".

Întrebat, concret, ce se va întâmpla în această privinţă, Geoană a precizat: "Concret, mâine (joi, n.r.) Guvernul va decide, dar, din punctul nostru de vedere, îngheţarea pensiilor şi a salariilor nu reprezintă o soluţie şi cred că s-a ajuns la o formulă rezonabilă care să permită şi creşterea acestora, dar într-un ritm şi cuantum care să permită sustenabilitatea lor bugetară".

Geoană a precizat, totodată, că, din punctul de vedere al implicării sale, ca lider al PSD, în "discuţiile de palier strategic" privitoare la buget, în acest moment s-a ajuns la un "echilibru corect" între componenta investiţională şi cea socială.

"Joi, şedinţa de Guvern va trebui să stabilească toate detaliile. În acest moment există o soluţie echilibrată, în care bugetul să aloce resurse considerabile pentru investiţii, dezvoltare şi stimulare economică, dar şi pentru acele măsuri de natură socială cu privire la pensiile şi salariile mici", a arătat Geoană.

Liderul PSD a precizat că mai sunt detalii pe care miniştrii de resort trebuie să le stabilească în cursul dimineţii de joi şi a arătat că în cadrul şedinţei de miercuri noaptea s-a discutat şi despre "un început" de măsuri legate de stimularea economiei şi păstrarea locurilor de muncă, un pachet în acest sens urmând a fi finalizat în zilele următoare.

"Suntem aproape de finalizarea acestui proiect de buget. Mâine (joi, n.r.) premierul şi Guvernul vor trebui să îşi facă datoria. Din punct de vedere politic, al PSD, în acest moment putem spune că există un echilibru între componenta economică şi cea socială", a conchis Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici