Geoană şi Antonescu se întâlnesc pentru a discuta depre o nouă majoritate parlamentară - surse

Preşedinţii PSD şi PNL Mircea Geoană şi Crin Antonescu se vor întâlni, luni seară, pentru a discuta despre formarea unei noi majorităţi parlamentare după căderea Guvernului condus de Boc şi pentru a se pune de acord legat de nominalizarea viitorului premier, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse PSD.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană şi Antonescu se întâlnesc pentru a discuta depre o nouă majoritate parlamentară - surse

Geoană şi Antonescu se întâlnesc pentru a discuta depre o nouă majoritate parlamentară - surse (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

Sursele au precizat că întâlnirea va avea loc în intervalul orar 20.00-22.00.

Sursele nu au menţionat locul întâlniri.

CC a declarat constituţional, luni, demersul Opoziţiei privind depunerea moţiunii de cenzură la adresa Guvernului.

Parlamentul are programată, marţi, dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură.

PNL şi PSD au declarat că vor vota moţiunea, surse din cele două partide declarând că parlamentarii din cele două formaţiuni care nu vor vota vor fi sancţionaţi.

Pe de altă parte, lideri ai PDL s-au întâlnit, duminică, cu reprezentanţi ai UDMR, declarând ulterior că se bazează şi pe voturile Uniunii dar şi pe voturi de la PNL şi PSD pentru ca moţiunea să nu fie adoptată.

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că nu poate anticipa dacă parlamentarii Uniunii vor vota în favoarea moţiunii de cenzură pe care au iniţiat-o, el precizând că va depinde de voturile parlamentarilor PSD dacă moţiunea va trece sau nu.

PNL susţine un guvern de tehnocraţi, condus de primarul Sibiului.

Liderul PSD Mircea Geoană declara, recent, că dacă UDMR va vota pentru moţiune, Guvernul va pica.

Pentru ca o moţiune de cenzură să fie adoptată ar fi necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.

PNL, UDMR şi PSD au împreună 88, 31 şi, respectiv 162 de parlamentari, ceea ce înseamnă un total de 281 deputaţi şi senatori, care, dacă ar vota în favoarea moţiunii, ar determina căderea Guvernului.

Pe de altă parte, PDL are 170 de parlamentari, iar grupul minorităţilor, care tradiţional votează în favoarea Guvernului, 18 deputaţi, ceea ce împreună înseamnă 188 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici