Geoană: Sprijinul pentru Iohannis e solid, va avea deplina libertate pentru a-şi alege echipa

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la finalul întâlnirii liderilor de partide, că sprijinul pentru Klaus Iohannis este unul solid şi operaţional, anunţând că Iohannis va avea deplina libertate pentru echipa guvernamentală şi întreg sprijinul PSD pentru un program anticriză.

30 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sprijinul pentru Iohannis e solid, va avea deplina libertate pentru a-şi alege echipa

Geoană: Sprijinul pentru Iohannis e solid, va avea deplina libertate pentru a-şi alege echipa (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"După cum aţi văzut, sprijinul pentru domnul Iohannis este unul solid şi unul operaţional. L-am asigurat pe domnul Iohannis de faptul că va avea la momentul potrivit deplina libertate pentru a-şi alege echipa ministerială şi va avea întreg sprijinul nostru de specialitate, de expertiză şi de influenţă şi conexiuni în străinătate pentru un program de guvernare solid îndreptat împotriva crizei şi atât de necesar în acest moment pentru a asigura echilibru şi pace socială", a spus Mircea Geoană.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, la rândul său, duminică seară, că în cadrul întâlnirii cu liderii şi reprezentanţii formaţiunilor şi grupurilor politice care îl sprijină pentru funcţia de premier s-a decis să se întreprindă "toate demersurile" pentru ca România să aibă un Guvern "legitim".

"S-au desprins următoarele concluzii: se confirmă voinţa partidelor şi a fracţiunilor de a păstra majoritatea parlamentară care mă sprijină. În al doilea rând, este important să facem toate demersurile pentru a avea un guvern legitim. Considerăm că este greşit să se insiste pe un guvern care şi-a pierdut spijinul parlamentar. În al treilea rând, dacă voi fi prim-ministru, voi avea toată libertatea pentru a-mi alege echipa şi pentru a stabili un porgram de guvernare", a spus Iohannis.

El a precizat că întâlnirea de dumincă seară a fost una foarte "bună şi constructivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici