Geoană spune că, dacă ajunge la Cotroceni, se va impune recalibrarea coaliţiei

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi seară, că în situaţia în care va deveni şef al statului, se va impune şi o "recalibrare" a actualei coaliţii guvernamentale, ceea ce înseamnă că PSD va trebui să conducă viitorul Guvern şi să dea premierul.

20 afișări
Imaginea articolului Geoană spune că, dacă ajunge la Cotroceni, se va impune recalibrarea coaliţiei

Geoană spune că, dacă ajunge la Cotroceni, se va impune recalibrarea coaliţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a precizat, la Realitatea TV, că "are" mai multe nume de posibili premieri social-democraţi, dar a evitat să le menţioneze, arătând că le va face publice "la timpul potrivit".

Întrebat dacă, ajuns la Cotroceni, va încerca să schimbe coaliţia majoritară sau premierul, Geoană a răspuns: "Ai nevoie şi de Parlament, ai nevoie şi de majoritate. Nu este obligatoriu, dar probabil că o recalibrare a acestei coaliţii sau a altei coaliţii va trebui să fie făcută".

Liderul PSD a precizat, totodată, răspunzând unei întrebări, că "recalibrare", în opinia sa, înseamnă că PSD trebuie să conducă viitorul Guvern şi să dea premierul.

Întrebat cine va fi premierul pe care îl va propune, Geoană a evitat să răspundă, precizând: "Asta vom vedea la momentul potrivit. Am mai multe nume. Conform statului PSD, Congresul propune candidatul de prim-ministru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici