Geoană spune că locul său este la conducerea PSD, după scrutinul pe care e convins că l-a câştigat

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, la Antena 3, că, în mod normal, locul său este la conducerea PSD, după scrutinul pe care este convins că l-a câştigat, el precizând însă că, dacă PSD îi cere, va demisiona, menţionând ca potenţiali succesori pe Diaconescu, Ponta sau Corlăţean.

11 afișări
Imaginea articolului Geoană spune că locul său este la conducerea PSD, după scrutinul pe care e convins că l-a câştigat

Geoană spune că locul său este la conducerea PSD, după scrutinul pe care e convins că l-a câştigat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat ce se întâmplă cu persoana sa dacă Traian Băsescu este declarat câştigător al alegerilor prezidenţiale, iar Guvernul va fi făcut în jurul PDL, Geoană a răspuns: "Îmi voi face datoria faţă de partidul pe care îl conduc până la ultima suflare. În ce modalitate? După o alegere pe care sunt convins că am câştigat-o, în mod normal ar trebui să fie o poziţie de conducere în continuare a acestui partid".

Solicitat să precizeze ce se întâmplă cu promisiunea sa de a demisiona din fruntea PSD dacă va pierde alegerile prezidenţiale, Geoană şi-a nuanţat declaraţia iniţială, precizând: "Voi merge către partid şi, la momentul în care ne liniştim şi ştim ce se întâmplă cu politica româneasscă, vom avea o discuţie foarte serioasă în partid. Acest lucru este evident şi obligatoriu. Să vrei să nu faci şi nu ai cum să nu faci".

El a declarat că, în acest moment, însă, este determinat să se bată în continuare pentru a demonstra că nu se poate conduce România furând alegerile.

Geoană a evaluat şi ipostaza în care PSD intră în opoziţie, apreciind că în anul 2012, la alegerile locale şi parlamentare, formaţiunea sa va reveni în forţă, datorită actualului context politic.

"PSD este un mare partid, de stânga, de centru stânga. Este imposibil, în cadrul opoziţiei, ca PSD să nu fructifice electoral o stare de opoziţie, într-un moment în care cei care vor guverna vor fi şi nelegitimi, şi nepricepuţi, şi fără o majoritate adecvată în Parlament. În 2012, când vor fi alegeri locale şi parlamentare, PSD revine în forţă fără nicun fel de îndoială", a opinat Geoană.

Întrebat ce se întâmplă dacă Traian Băsescu este validat, iar PSD doreşte să continue cu el în calitate de preşedinte, Geoană a precizat că va continua fără ezitare.

Solicitat să precizeze ce se întâmplă dacă PSD îi va cere să demisioneze din funcţia de preşedinte, Geoană a precizat că, fără ezitare, va sprijini o echipă de conducere la partid.

Întrebat dacă s-a gândit, din 6 decembrie până acum, la un nume care ar putea să îi urmeze la conducerea partidului, ipotetic vorbind, Geoană a precizat: "Sunt numele evidente ale celor care au confirmat: este un Cristian Diaconescu, este un Victor Ponta, este un Titus Corlăţean. Sunt colegi experimentaţi din ţară care trebuie să fie în conducerea partridului".

El a spus că a avut un moment de supărare, de amărăciune. "Chiar m-am gândit: domnule, chiar merită să stai în tot necazul acesta? Momentul a fost greu", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici