Geoană: Voi solicita în coaliţie modificarea Protocolului privind vicepreşedinţia CSAT

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că va solicita oficial în şedinţa conducerii coaliţiei de marţi modificarea Protocolului de guvernare, în sensul eliminării prevederii legale prin care preşedintele Senatului este şi vicepreşedinte al CSAT.

13 afișări
Imaginea articolului Geoană: Voi solicita în coaliţie modificarea Protocolului privind vicepreşedinţia CSAT

Geoană: Voi solicita în coaliţie modificarea Protocolului privind vicepreşedinţia CSAT (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a spus că le va solicita marţi liderilor PDL modificarea Protocolului cu PSD, în sensul eliminării prevederii care face din preşedintele Senatului şi vicepreşedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Geoană a negat, întrebat de jurnalişti, că ar fi semnat, într-o şedinţă a CSAT, memorandumul prin care se aproba retragerea trupelor militare din Irak.

El a spus că la şedinţa CSAT respectivă a fost doar adus în discuţie memorandumul semnat între Guvernul român şi cel irakian, în care Parlamentul irakian solicita prelungirea până pe 31 iulie a staţionării militarilor români.

Întrebat dacă prin retragerea din CSAT nu încalcă legea, Geoană a răspuns: "Este şi un gest de protest, vom corecta şi din punct de vedere juridic această retragere. Vom solicita ca modificarea Protocolului să fie pusă în practic şi juridic, prin anularea legii".

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a anunţat, duminică, că se retrage din CSAT, el invocând faptul că nu admite folosirea imaginii pozitive a Armatei în scop electoral şi partizan de către preşedintele Băsescu, făcând referire la "acţiunile electorale" ale şefului statului din ultimele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici