George Simion: "Trebuie să apărăm Europa de cancel culture şi ameninţarea ideologiei neo-marxiste" / Liderul AUR, intervenţie la o televiziune de Polonia

  • Liderul AUR, George Simion, a fost invitat la postul de televiziune polonez TVP World, în cadrul emisiunii lui Michal Rachon.
  • Acesta a discutat despre summit-ul partidelor conservatoare europene de la Madrid, care se opun curentului neo-marxist şi postmodern.
  • Prezentatorul a avut cuvinte de laudă la adresa AUR, menţionând rezultatele spectaculoase de la alegerile parlamentare din 2020 şi sondajele care dau partidul drept a doua forţă politică din România în acest moment.
19312 afișări
Imaginea articolului George Simion: "Trebuie să apărăm Europa de cancel culture şi ameninţarea ideologiei neo-marxiste" / Liderul AUR, intervenţie la o televiziune de Polonia

Sursa foto: Mediafax Foto

Prima întrebare adresată de către prezentator a fost legată de viziunea sa cu privire la deviza summit-ului conservator de la Madrid "Apărăm Europa" şi care sunt ameninţările cu care continentul se confruntă. George Simion a răspuns că o mare problemă o reprezintă "birocraţii de la Bruxelles" şi ameninţarea ideologiei neo-marxiste asupra unei Europe Unite. "Acesta este motivul pentru care trebuie să apărăm Europa împotriva mişcărilor precum <<cancel culture>> de exemplu, care vor să ne distrugă originile istorice şi identitatea" a declarat coliderul AUR.

Întrebat de ce partidele conservatoare devin din ce în ce mai puternice în centrul şi estul Europei, George Simion a răspuns că Polonia şi România au multe lucruri în comun, ambele ţări experimentând regimuri totalitare comuniste. "De aceea nu ne dorim iar ideologii de stânga sau neo-marxiste care să rupă identitatea naţională. Vrem o Europă Unită, dar vrem şi să ne păstrăm identitatea naţională".

Moderatorul a spus că ţările vestice nu pot să înţeleagă ororile comunismului şi l-a rugat pe George Simion să dea o definiţie a postcomunismului în România şi Europa Centrală şi de Est. "Postcomunism înseamnă corupţie, distrugerera statelor (...) şi colonialism pentru că state mai puternice şi companii multinaţionale ne-au cumpărat fabricile şi resursele, iar noi am ajuns să muncim în străinătate din cauza sărăciei" a răspuns George Simion.

Liderul AUR a discutat şi despre disputa dintre Comisia Europeană şi Polonia cu privire la independenţa justiţiei.

La final, George Simion a vorbit despre ideea creării unui stat federal european, declarând că în România nu este populară o astfel de idee. "70% dintre români nu îşi doresc un stat federal. Vrem să ne păstrăm suveranitatea naţională".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici