Gheorghe Piperea a demisionat din postul de consilier onorific al primului-ministru Mihai Tudose

Avocatul Gheorghe Piperea şi-a anunţat, luni seara, demisia din funcţia de consilier onorific al primului-ministru, demisia sa survenind la câteva ore după un atac dur la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

6377 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Piperea a demisionat din postul de consilier onorific al primului-ministru Mihai Tudose

Gheorghe Piperea a demisionat din postul de consilier onorific al primului-ministru Mihai Tudose

”Am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de consilier onorific al premierului, care a fost de acord. Motivul este că nu vreau să acaparez atenţia publică şi să deviez, chiar şi pentru câteva ore, programul administraţiei. Mai importante şi urgente sunt Codul Fiscal şi dezbaterea relativă la legile justiţiei. Plus condiţiile economice setate în laboratoarele financiar-bancare, condiţii care se anunţă a fi aspre în 2018”, a scris, pe Facebook, Gheorghe Piperea.

Acesta a precizat că decizia demisiei îi aparţine nefiindu-i solicitată. ”Precizez că nu premierul şi nici vreun membru al partidelor de la guvernare mi-au cerut demisia. Iniţiativa mi-a aparţinut. Cine şi-a imaginat ca sunt manipulabil, s-a înşelat. Rămân acelaşi”, a conchis Piperea.

Avocatul Gheorghe Piperea a fost numit, potrivit unei decizii publicată în data de 20 iulie 2017, în Monitorul Oficial, în funcţia de consilier onorific al premierului pe chestiuni de fiscalitate, banking, piaţă de capital şi insolvenţă.

Gheorghe Piperea a scris pe pagina sa de Facebook, luni la amiază, că românii mai au şi altceva de făcut decât să urmărească "epopeea judiciară interminabilă a dlui Dragnea" şi se întreabă de ce preşedintele Camerei Deputaţilor nu demisionează.

"Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează dl Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp", a scris Gheorghe Piperea, consilierul onorific al premierului Mihai Tudose.

Invitat să comenteze postarea lui Gheorghe Piperea, liderul PSD Liviu Dragnea a spus: ”Nu analizez eu ce spune unul sau altul. Pe mine mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în regulă şi mă interesează ce se discută în partid.”

Întrebat în continuare dacă premierul Tudose mai poate să colaboreze cu Piperea, după atacul la adresa liderului partidului de guvernământ, Liviu Dragnea a răspuns: ”Dacă îl consiliază bine şi îl ajută, să rămână. Nu mă interesează.”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici