Ghinea îi răspunde lui Negrescu. ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este un document final, este în lucru”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, susţine că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este în lucru, în plin proces de consultări cu Comisia Europeană. Reacţia vine după ce europarlamentarul Victor Negrescu a anunţat că noua formă a PNRR nu a primit acceptul CE.

388 afișări
Imaginea articolului Ghinea îi răspunde lui Negrescu. ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este un document final, este în lucru”

Conform acestuia, România propune cea mai mare alocare dintre toate statele membre pe domeniul rutier. „Credem că avem obligaţia de a oferi românilor reţeaua de autostrăzi. Totuşi, nu este o solicitare simplă pentru Comisia Europeană, de aceea au loc mai multe discuţii pe acest subiect”, susţine ministrul.

De asemenea, pe componenta de irigaţii, ministrul susţine că discuţiile tehnice se referă la modul de îndeplinire a obligaţiilor de mediu în cadrul viitoarelor investiţii: „Este o analiză pe care o facem în paralel cu Comisia şi unele abordări sunt diferite, dar acesta e rolul discuţiilor tehnice, de a clarifica detalii”.

Cristian Ghinea consideră că România este în grafic în ceea ce priveşte acest proces şi precizează că săptămâna viitoare va avea o discuţie cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, când va fi stabilit calendarul cel mai adecvat privind transmiterea oficială a PNRR.

Apoi, vor urma două luni de analiză a Comisiei Europene pe documentele trimise de statele membre. „Abia atunci vorbim de o evaluare a Planului României. Rog partenerii din opoziţie să nu mai caute puncte ieftine electorale cu dezinformări pe acest subiect”, a mai spus ministrul.

Noua formă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a primit acceptul Comisiei Europene, a spus joi europarlmentarul PSD Victor Negrescu: „din păcate, avem un plan politizat cu finanţări distribuite pe criterii politice în interiorul guvernului în loc să vorbim de un plan naţional al României”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici