Gigel Ştirbu, lui Pleşu: Sunt mândru şi mulţumesc părinţilor "de numele care mi l-au dat"

Deputatul Gigel Ştirbu, propus de PNL pentru portofoliul Culturii, a fost solicitat, vineri, să comenteze declaraţia scriitorului Andrei Pleşu la adresa sa, privind faptul că "încă un Gigel nu mai contează", el răspunzând că este mândru şi le mulţumeşte părinţilor pentru "numele care mi l-au dat".

1791 afișări
Imaginea articolului Gigel Ştirbu, lui Pleşu: Sunt mândru şi mulţumesc părinţilor "de numele care mi l-au dat"

Gigel Ştirbu (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Întrebat cum priveşte declaraţia lui Andrei Pleşu care a spus, în legătură cu nominalizarea sa, că "încă un Gigel nu mai contează", Ştirbu a răspuns: "Sunt extraordinar de mândru de numele meu şi mulţumesc părinţilor de numele care mi l-au dat". (n.r. varianta corectă este ”pentru numele pe care mi l-au dat”).

Filosoful Andrei Pleşu a fost întrebat vineri ce părere are despre eventuala numire a lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, el declarând că nu îl cunoaşte, nu a auzit niciodată de acesta şi că "un Gigel în plus nu mai contează".

"Nu am auzit niciodată de domnul ăsta, ori la Cultură îmi imaginez că ar trebui să apară totuşi şi personaje care au un anumit curriculum în domeniu", a spus Pleşu.

El a menţionat că nu ştie cine este Gigel Ştirbu.

"Cum îl cheamă?", s-a interesat Pleşu.

După ce jurnaliştii i-au spus că numele acestuia este Gigel-Sorinel Ştirbu, Pleşu a spus: "După mine, Gigel e foarte potrivit pentru o funcţie care cere anvergură europeană. La noi e plin de Gigei în toate posturile şi în toate instituţiile. Un Gigel în plus nu mai contează".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia în unanimitate ca Gigel Ştirbu să fie propus pentru portofoliul Culturii, în locul lui Daniel Barbu, cu această decizie fiind informat şi premierul Victor Ponta.

Antonescu a susţinut că Ştirbu se află la al doilea mandat de parlamentar şi beneficiază de "deplina încredere", fiind una dintre persoanele care "au confirmat în toate planurile".

"Cel desemnat pentru Ministerul Culturii este colegul nostru, domnul deputat Ştirbu, care este la al doilea mandat parlamentar, care este preşedinte al Comisiei de cultură, artă şi mass-media din Camera Deputaţilor, care a fost în Guvernul Tăriceanu secretar de stat în acest minister. Este unul dintre colegii noştrii din noul val, din tânăra generaţie, în orice caz mult mai tânără decât a mea, care au confirmat în toate planurile, în care avem deplină încredere, este o decizie şi aceasta luată în unanimitate", a declarat liderul PNL.

Anterior, surse liberale declaraseră pentru MEDIAFAX, că Biroul Permanent al PNL a votat, vineri, nominalizarea deputatului PNL Gigel Ştirbu pentru a ocupa postul de ministru al Culturii în locul lui Daniel Barbu.

Daniel Barbu a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Culturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici