Gitenstein: SUA nu susţin vreun candidat la funcţia de preşedinte al României

Ambasadorul american la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, precizează, într-o declaraţie remisă, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că SUA nu susţin vreun candidat anume pentru funcţia de preşedinte al României şi nicio agenţie a Guvernului SUA nu desfăşoară acţiuni care să influenţeze cursa prezidenţială.

17 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: SUA nu susţin vreun candidat la funcţia de preşedinte al României

Ambasadorul SUA la Bucureşti Mark Gitenstein (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Totodată, Gitenstein face apel la mass-media să acţioneze în mod responsabil şi să prezinte realitatea în mod corect.

"Fac apel la cetăţenii României să îi analizeze pe toţi candidaţii şi să voteze în cunoştinţă de cauza în ziua alegerilor", mai declară diplomatul american.

Statele Unite nu susţin un candidat anume în alegerile prezidenţiale din România, a declarat ambasadorul american la Bucureşti, Mark Gitenstein, şi într-un interviu publicat luni pe un blog găzduit de ediţia electronică a cotidianului Wall Street Journal.

"Toată lumea vrea să ştie imediat care este poziţia Statelor Unite, în special în privinţa alegerilor (din decembrie). Dar noi nu avem un candidat (favorit). Trebuie să fim atenţi să nu facem declaraţii pe acest front deoarece acestea ar putea fi interpretate greşit, întrucât Statele Unite nu sprijină un candidat anume", a declarat ambasadorul american.

Gitenstein a afirmat, de asemenea, că a fost ocupat în primele săptămâni ale mandatului său de ambasador, o funcţie "foarte intensă", având în vedere agitaţia de pe scena politică din România, extrem de comentată de presă, care în opinia lui este "foarte agresivă şi prezintă situţia dintr-o varietate de puncte de vedere politice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici