Gorghiu: Adomniţei va fi suspendat dacă împotriva sa se va lua o decizie privativă de libertate

Preşedintele CJ Iaşi Cristian Adomniţei s-a pus la dispoziţia PNL şi va fi suspendat din partid dacă în cazul său va fi luată "o decizie privativă de libertate", a declarat, luni, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu, după şedinţa comisiei de unificare a PNL.

254 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Adomniţei va fi suspendat dacă împotriva sa se va lua o decizie privativă de libertate

Cristian Adomniţei (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

"În cazul unei decizii privative de libertate, Cristian Adomniţei va fi suspendat din partid, conform statutului", a spus Gorghiu.

Gorghiu a precizat că a discutat cu Adomniţei şi acesta i-a spus că în această săptămâna va contesta măsura controlului judiciar luată faţă de el.

Alina Gorghiu a mai arătat că i-a văzut pe cei de la PSD preocupaţi de soarta celor din PNL, deşi ”îl ţin pe Şova în funcţie cu sprijinul lui Tăriceanu, şi pe toţi ceilalţi împotriva cărora nu s-au luat decizii în Parlament”.

”În Statutul nostru, pe care îl ştiţi cu toţii, sunt următoarele prevederi: în cazul în care, împotriva unui om, se ia măsura arestului, indiferent că este vorba de arest la domiciliu sau arest în secţia de poliţie, atunci persoana respectivă este supendată. În cazul domnului preşedinte al CJ Iaşi, Adomniţei, nu s-a dispus niciun fel de măsură privativă de libertate”, a explicat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a ţinut să menţioneze că dispoziţiile statutului sunt foarte clare.

”Dacă se va lua orice fel de măsură care înseamnă arest preventiv împotriva sa, acesta va fi de drept suspendat. Domnul Adomniţei s-a pus la dispoziţia PNL şi absolut în orice secundă va fi necesar, ca urmare a unei decizii a instanţei de judecată, măsura va fi dispusă”, a mai spus Gorghiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, reţinut pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iaşi.

Adomniţei a fost reţinut, joi seară, de procurorii DNA, după aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, după ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga şi Carmen Irimescu, angajate ale CJ, să acopere nereguli privind un contract pentru tipărirea de materiale de promovare a judeţului.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Podașcă, a anunţat că PSD îi solicită co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate funcţiile politice a preşedintelui CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, având în vedere că acesta este cercetat sub control judiciar într-un caz de corupţie.

"Având în vedere punerea în mişcare a acţiunii penale de către DNA împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Admponişei şi cercetarea acestuia sub control judiciar PSD solicit Alinei Gorghiu, în calitate de preşedinte al PNL, să-l suspende pe Cristian Adomniţei din toate funcţiile politice deţinute", a declarat duminică Gabriela Podaşcă.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, la rândul ei, co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisă în care îi cere să nu mai protejeze "corupţii din partid" şi să pună capăt tăcerii cu privire la problemele legale ale şefului CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici