Gorghiu: Dacă politica va mima schimbarea, vor apărea forţe nocive pentru democraţie

Partidele politice trebuie să ţină cont de dorinţa de schimbare a electoratului, iar dacă schimbarea va fi mimată există riscul ca, pe fondul unor dezamăgiri populare, să apară forţe politice nocive pentru democraţie, spune co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

74 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Dacă politica va mima schimbarea, vor apărea forţe nocive pentru democraţie

Gorghiu: Dacă politica va mima schimbarea, vor apărea forţe nocive pentru democraţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Marius Dumbraveanu)

Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Congresul UDMR, că cetăţenii României, fie că sunt români sau maghiari, aşteaptă de la partidele politice un alt mod de a face politică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cetăţenii României, fie că sunt români sau maghiari sau de alte etnii, aşteaptă un alt mod de a face politică, de la noi, de la PSD, de la UDMR şi cred că avem obligaţia de a onora această aşteptare. Se doresc figuri noi în politică, e nevoie de experienţă în politică, de lideri competenţi, de respectarea unor criterii de integritate, e un moment oportun să regăsim standardele politice. Atât PNL, cât şi UDMR, au puterea să se schimbe pe ele însele şi să schimbe politica românescă. Dacă, însă, partidele politice nu vor înţelege şi nu vor ţine cont de dorinţa societăţii de schimbare, eşecul nu va fi doar electoral. Dacă politica românească va mima schimbarea, există riscul ca pe fondul unor dezamăgiri populare să apară forţe politice nocive pentru democraţie”, a spus Gorghiu.

Potrivit acesteia, când partidele eşuează şi democraţia poate eşua, în condiţiile în care "se găsesc mereu forţe extremiste anti-democratice gata să profite de dezamăgirea cetăţenilor”.

"Purtăm împreună, lideri şi partide politice, o mare responsabilitate pentru viitorul cetăţenilor din România, sper să avem puterea de a merge pe drumul consolidării democraţiei şi statului de drept”, a conchis liderul liberal.

Cel de-al 12-lea Congres al UDMR se desfăşoară în perioada 17 - 18 aprilie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al Uniunii este actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici