Gorghiu, despre Arena Naţională: Dîncu să ofere cadrul legal. Ar fi cazul la o mai mare decenţă. Fără aroganţe inutile

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu îl susţine pe primarul interimar al Capitalei Răzvan Sava în disputa privind Arena Naţională şi îi cere vicepremierului Vasile Dîncu să ofere cadrul legal pentru redeschiderea stadionului, amintindu-i că a ajuns în Guvern pentru că oamenii au cerut respectarea legii.

504 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre Arena Naţională: Dîncu să ofere cadrul legal. Ar fi cazul la o mai mare decenţă. Fără aroganţe inutile

Gorghiu, despre Arena Naţională: Dîncu să ofere cadrul legal. Ar fi cazul la o mai mare decenţă. Fără aroganţe inutile (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

"Sunt alături de primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, în respectarea legii. Pentru unii legea este facultativă. Îmi pare bine că Răzvan Sava are curajul de a rămâne de partea legii, când populismul îi cere să o încalce. Dacă domnul Dîncu vrea să se afirme politic este problema domniei sale, dar eu nu accept manipulări de tip pesedist. Îl invit, la rândul meu, pe vicepremier să facă demersurile necesare să ofere Primăriei cadrul legal pentru redeschiderea Arenei Naţionale. Fără aroganţe inutile" a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Copreşedintele liberal spune că vicepremierul tehnocrat ar trebui să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. "(...) poate ar fi cazul la o mai mare decenţă după evenimentele tragice de anul trecut, când au murit români din cauza încălcării normelor legale. Domnul Dâncu poate a uitat ca a ajuns vicepremier pentru că oamenii au cerut respectarea legii", a mai comentat Gorghiu.

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că stadionul poate fi redeschis, dar Primăria Capitalei refuză să îţi dea acordul. "Există în acest moment toate condiţiile pentru ca să se desfăşoare meciul la Bucureşti, meciul cu Spania în 27 martie, este numai problema acceptului Primăriei. Am încercat şi alte soluţii în acel moment ca să-l convingem, ne-am asumat responsabilitatea - Ministerul pe care îl conduc, Ministerul de Interne, ISU şi toţi ceilalţi, inclusiv Federaţia Română de Fotbal", a precizat vicepremierul, ministru al Dezvoltării.

Pe de alăt parte, primarul Răzvan Sava a anunţat că Arena Naţională se va deschide cel mai târziu pe 21 martie, doar dacă Ministrul Dezvoltării va da o ordonanţă specială.

"În acest moment stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia, acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieşit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislaţia în vigoare şi pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Naţională să obţină autorizaţia de securitate la incendiu. Îi solicit public domnului vicepremier Dîncu să grăbească procedurile la minister şi să elibereze agrementul necesar", declarat Răzvan Sava.

În dispută a intervenit şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat vineri seara că primarul interimar al Bucureştului, Răzvan Sava, "îşi bate joc de o ţară întreagă", în condiţiile în care a decis că Arena Naţională se va deschide cel mai târziu pe 21 martie, doar dacă Ministrul Dezvoltării va da o ordonanţă.

Cel mai mare stadion din România, Arena Naţională, este închis de patru luni deoarece nu a primit avizul de funcţionare din partea ISU. Dacă se va redeschide în timp util, Arena Naţională ar putea găzdui şi meciul amical programat pe 27 Martie împotriva Spaniei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici