Gorghiu: Dosarul Revoluţiei nu poate fi închis. Statul român are obligaţia să afle adevărul

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în cadrul şedinţei solemne a Parlamentului cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la Revoluţie, că dosarul asupra evenimentelor din 1989 nu poate fi închis, iar statul are datoria de a afla adevărul, indiferent cât timp a trecut de la Revoluţie.

237 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Dosarul Revoluţiei nu poate fi închis. Statul român are obligaţia să afle adevărul

Gorghiu: Dosarul Revoluţiei nu poate fi închis. Statul român are obligaţia să afle adevărul (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Din păcate, bilanţul concret al condamnării comunismului conţine în continuare prea multe întrebări, care nu au reşit să primească răspuns nici în ziua de astăzi. (...) Crimele împotriva comunismului nu se pot prescrie. Statul român are obligaţia să afle adevărul. De aceea cred că dosarul Revoluţiei nu poate fi închis şi cred în justiţie chiar la decenii distanţă", a afirmat Gorghiu, în cadrul şedinţei.

Copreşedintele PNL a afirmat că România nu a avut nici măcar o lege a lustraţiei şi nici "securişti condamnaţi". "Astăzi pensiile securiştiilor sunt uriaşe în raport cu cele ale victimelor", a spus Gorghiu.

Aceasta a criticat şi absenţa unui Muzeu al Comunismului, afirmând că este o altă restanţă a clasei politice de 26 de ani.

La rândul său, deputatul aparţinând minorităţilor, Gheorghe Firczak, a spus că au rămas foarte multe semne de întrebare din perioada Revoluţiei, iar dosarul nu trebuie închis. "Închiderea dosarului revoluţiei fără a se clarifica o serie de aspecte considerate semnificative reprezintă o atitudine profund anti-democratică, incompatibilă cu poziţia actuală a ţării noastre în context internaţional. Noi solicităm redeschiderea acestui dosar şi continuarea investigaţiilor până la clarificarea aspectelor controversate", a spus deputatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici