Gorghiu: Şase penitenciare sunt situate în zona central critică a unor oraşe importante

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarant vineri, la Oradea, că şase penitenciare din ţară sunt situate în zona central critică a unor oraşe importante.

343 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Şase penitenciare sunt situate în zona central critică a unor oraşe importante

„Penitenciarul Oradea face parte din seria de şase penitenciare care se află în zona unu, adică zona central critică a unor oraşe importante. Şi aici se încadrează Oradea, Ploieşti, Satu Mare, Târgu Mureş, Iaşi şi Gherla. Ce se întâmplă când ai un penitenciar în buricul târgului? Există o serie de probleme în cee ace priveşte dezvoltarea, modernizarea centrului oraşului, siguranţa cetăţenilor, dar nici penitenciarul nu poate fi dezvoltat conform normelor actuale, având perimetrul blocat de celelalte clădiri", a spus Alina Gorghiu.

Cu sprijinul autorităţilor publice locale şi judeţene, cu o analiză serioasă la nivel naţional şi cu acord guvernamental, vom corecta astfel de situaţii, a transmis ministrul Justiţiei.

„Încercăm să găsim soluţii pentru construirea unui nou peniteniciar, în afara oraşului, cu minim 700 de locuri de cazare”, a scrie Gorghiu pe Facebook după vizita la Penitenciarul din Oradea.

Alina Gorghiu a anunţat că s-a întâlnit cu primarul oraşului, cu care a discutat şi despre construcţia unui pavilion nou pentru deţinuţi, lucrările urmând să înceapă în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici