Greta Thunberg, prinsă în flagrant - a postat pe X că susţine poporul palestinian

  • Eco-activista Greta Thunberg a publicat pe X, platforma miliardarului Elon Musk, o fotografie cu ea şi prietenii ei ce ţineau pancarte din carton pe care erau scrise cu markerul „Sunt cu Gaza”.
  • Deşi lângă ea s-ar afla o tânără evreică care susţine cauza palestinienilor, mai mulţi critici au acuzat-o pe Greta Thunberg de antisemitism fiindcă avea lângă ea o caracatiţă de jucărie ce ar fi privit ca un simbol „antisemit”. Eco-activista o foloseşte însă pentru a-i atenua simptomele de autism.
  • Greta Thunberg şi-a şters postarea. Anterior, a fost arestată de mai multe ori în Suedia şi Marea Britanie pentru că protestele sale climatice împotriva proliferării cărbunelui şi petrolului perturbă liniştea publică.
1038 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg, prinsă în flagrant - a postat pe X că  susţine poporul palestinian

Greta Thunberg a fost acuzată de mai mulţi utilizatori online de antisemitism şi de ignorarea atacurilor teroriste ale mişcării Hamas care au ucis 1.400 de persoane în Israel pentru că a postat pe contul ei de X şi pe Instagram o fotografie controversată. 

Ea şi prietenii săi, printre care şi o tânără evreică, apar în fotografie cu pancarte pe care scrie ,,Palestina liberă", ,,Sunt cu Gaza",, ,,Evreica asta este alături de Palestina" şi ,,Justiţie Climatică Acum".

Jurnalistul de investigaţie David Collier a postat pe Twitter: „Nici un cuvânt despre  victimele israeliene ... nici un cuvânt despre atacul terorist... nici un cuvânt despre ostatici...”.

John Aziz, care este un  muzician britanic-palestinian, a spus: „Greta Thunberg a cerut o încetare a focului, dar nu a cerut eliberarea ostaticilor israelieni nevinovaţi.  Lumea uită deja crimele teribile din 7 octombrie care au provocat acest război”.

Alţi utilizatori au catalogat-o pe eco-activista, cândva adorată de mapamondul liberal şi globalist, că este „o oportunistă” lipsită de ruşine. 

Tamar Schwarzbard, şeful operaţiunilor digitale la Ministerul de Externe al Israelului, a scris: „Rachetele Hamas nu sunt făcute din materiale durabile. Au ucis şi adolescenţi care ar fi putut fi prietenii tăi". 

Iar Daniel Sugarman, director pentru afaceri publice la Consiliul Evreiesc al Deputaţilor, a declarat: „Greta Thunberg a făcut dintr-o dată o grămadă de mesaje pe Twitter despre Gaza, dar faptul că nu a spus nimic de cei  1.400 de oameni masacraţi de Hamas săptămâna trecută şi cei aproape 200 de ostatici luaţi  este probabil cel mai puţin surprinzător lucru vreodată".

Recent, eco-activista a fost arestată la Londra după un protest în faţa unui hotel din centrul Londrei pentru că ar fi perturbat liniştea publică, iar ieri a protestat în faţa băncii JP Morgan, cerând băncii să înceteze finanţarea combustibililor fosili .

Greta a şters postarea de pe X ulterior din cauza impactului negativ asupra reputaţiei sale. 

În fotografia ei era prezentă o caracatiţă de jucărie, folosită cu scopul de a diminua simptomele autismului.

Dar unii utilizatori, potrivit Daily Mail, s-au grăbit să comenteze că aceea caracatiţă de jucărie e un simbol nazist, similară cu cea din caricatura lui Josef Plank, un caricaturist nazist, care îl arăta pe Winston Churchill ca o caracatiţă ce îşi întindea tentaculele asupra planetei, reprezentând cabala evreiască, având şi steaua lui David deasupra capului. 

Acuzaţiile ar putea fi exagerate că Greta ar fi antisemită, deşi ignoră faptul că mişcarea palestiniană Hamas a comis crime împotriva umanităţii şi chiar civili şi militanţi palestinieni au răpit  tineri străini  la un festival muzical, însă preşedintele american.

Dar Joe Biden, ca primul preşedinte care a vizitat Israelul în timp de război, a promis ajutoare palestinienilor din Gaza, disociaţi de acţiunile teroriste ale organizaţiei Hamas. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici