Guerilla locală a partidelor „cu trei membri”. „Am pus două mese în faţa primăriei şi am scris că e protest de masă”

Pe Internet sau în curţile oamenilor. Aşa îşi vor face noile partide campanie electorală pentru alegerile locale. Cu mai puţin de două săptămâni înainte de startul oficial, noile formaţiuni sunt în febra desemnării celor mai potriviţi oameni pentru fotoliul de edil şi a strângerii de semnături, scrie Gândul.

155 afișări
Imaginea articolului Guerilla locală a partidelor „cu trei membri”. „Am pus două mese în faţa primăriei şi am scris că e protest de masă”

Guerilla locală a partidelor „cu trei membri”. „Am pus două mese în faţa primăriei şi am scris că e protest de masă” (Imagine Cristi Vatavu / Mediafax Foto)

Foarte grea misiune, spun la unison candidaţii la primării, pentru că lumea s-a învăţat să dea cu subsemnatul „pe bani". Fondurile sunt puţine, iar noile formaţiuni politice au hotărât că nu vor lipi mii de afişe şi nici nu vor împrăştia materiale electorale la toate intersecţiile, susţin şefii de partid, notează Gândul.

„N-o să vedeţi de la noi corturi sau afişe, nici ceea ce alţii fac în momentul acesta cu 'minunatele' pomeni electorale", e convinsă Roxana Vlad, preşedintele Partidului Alianţa pentru Domneşti şi candidatul la primăria comunei. Dacă unii preferă să meargă din casă în casă şi să vorbească cu alegătorii, alţii au hotărât de la început că e nevoie să se poziţioneze public în opoziţie: „Am pus două mese în faţa primăriei şi am scris că e 'protest de masă'", îşi aminteşte amuzat Dan Maşca, liderul Partidului Oamenilor Liberi din Târgu Mureş.

Fie că vor câştiga sau nu alegerile locale, noile partide se gândesc deja la scrutinul parlamentar din toamnă, iar dacă unii sunt siguri că nu vor să facă niciun fel de alianţe, alţii n-ar spune nu unei înţelegeri cu formaţiuni cu mai multă experienţă. „Recunoaştem că nu este moral ceea ce se face, dar un partid politic întotdeauna trebuie să ajungă la putere şi să-şi reprezinte cetăţenii", a spus pentru Gândul Constantin Telegan, candidat la Primăria Galaţi, susţinut de Mişcarea Liberală şi de Partidul Gălăţenilor.

Chiar dacă n-a început oficial campania electorală, liderii noilor partide şi-au luat deja rolul foarte în serios. După ce spune că astă vară „nu dădeau doi bani” pe ea, Roxana Vlad, preşedintele Partidului Alianţa pentru Domneşti şi candidatul pentru primăria comunei, declară acum că politicienii din zonă au început să o vadă ca pe un pericol, mai ales că de luni bune duce o campanie intensă de informare care, uneori, se lasă cu urlete şi ţipete la şedinţele de Consiliu.

CITEŞTE CONTINUAREA PE GÂNDUL

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici