Guşă: România trebuie să renegocieze Tratatul de Aderare la UE

Cozmin Guşă, preşedintele Partidului Iniţiativa Naţională, a declarat, miercuri, la Oradea, că dacă partidul său va reuşi să trimită măcar doi aleşi în Parlamentul European, aceştia vor iniţia demersuri pentru renegocierea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.

2 afișări
Imaginea articolului Guşă: România trebuie să renegocieze Tratatul de Aderare la UE

Guşă: România trebuie să renegocieze Tratatul de Aderare la UE

Aflat într-o vizită electorală la Oradea, liderul PIN a spus că există cel puţin două capitole care trebuie renegociate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este vorba de agricultură şi energie. Conform strategiei UE, România are voie să producă doar energie convenţională, bazată pe consumul de combustibili fosili şi hidrocarburi, producţia de energie eoliană, nucleară sau hidro fiind plafonată. Asta în condiţiile în care România are un extraordinar potenţial hidroenergetic", a spus Guşă.

În ceea ce priveşte agricultura, preşedintele PIN a adus în discuţie subvenţiile acordate de stat producătorilor, arătând că în Ungaria sunt de trei ori mai mari ca în România.

"Nu e de mirare că vecinii noştri au invadat piaţa cu produse agricole mult mai ieftine", a afirmat Cozmin Guşă.

Dând exemplul Marii Britanii şi Poloniei, preşedintele PIN a spus că şi România îşi poate renegocia poziţia în cadrul Uniunii Europene, iniţierea acestui demers fiind un act ce ţine de voinţa politică a viitorilor europarlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici