Guvern: Parlamentul, preşedintele interimar şi Executivul trebuie să ţină cont de recomandările Curţii Constituţionale

Guvernul respectă deciziile Curţii Constituţionale şi consideră că Parlamentul, preşedintele interimar şi Executivul trebuie să ţină cont de toate deciziile şi recomandările CC, se arată într-un comunicat transmis, luni seara, de Executiv.

648 afișări
Imaginea articolului Guvern: Parlamentul, preşedintele interimar şi Executivul trebuie să ţină cont de recomandările Curţii Constituţionale

Guvern: Parlamentul, preşedintele interimar şi Executivul trebuie să ţină cont de recomandările CC

Guvernul arată că a luat notă de deciziile Curţii Constituţionale, atât în ceea ce priveşte schimbarea preşedinţilor Camerelor Parlamentului şi validarea procedurilor de suspendare a preşedintelui ţării, cât şi în ceea ce priveşte atribuţiile Curţii, care "dovedesc definitiv" că toate regulile democratice şi constituţionale au fost respectate în Parlament, în ceea ce priveşte schimbările realizate pe parcursul săptămânii trecute.

"Respectăm aceste decizii şi considerăm că Parlamentul, preşedintele interimar şi Guvernul trebuie să ţină cont de toate deciziile şi recomandările făcute de Curtea Constituţională. Rămânem fermi în ceea ce priveşte angajamentul de a susţine statul de drept şi valorile democratice, prin respectarea deciziilor Curţii Constituţionale", se arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, a declarat, luni seară, că după deciziile CC face un apel ca denigrările la adresa României, legate de lovituri de stat şi de alte acuzaţii, să înceteze.

El a spus că PDL i-a dezinformat pe creştin-democraţii europeni în legătură cu situaţia din România.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este preşedinte interimar al României, a decis CC, constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată.

CC a respins, luni, sesizările formulate de Vasile Blaga şi Roberta Anastase, susţinute de PDL, privind revocările din funcţiile de preşedinţi ai Senatului şi, respectiv, Camerei Deputaţilor.

Curtea Constituţională a constatat că cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, formulată de Preşedintele României, este inadmisibilă.

Soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului ce afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională, a decis, luni, Curtea Constituţională a României (CC), care a admis astfel sesizarea depusă de 67 de deputaţi PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici