Guvernatorul statului New York ia în considerare deschiderea unui birou de investiţii în România

Autorităţile din New York vor lua în considerare posibilitatea deschiderii unui birou de investiţii al statului american în România, după modelul celui deschis în Turcia, a declarat, vineri, guvernatorul statului New York, David A. Paterson, într–o discuţie cu premierul Emil Boc, aflat în SUA.

23 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul statului New York ia în considerare deschiderea unui birou de investiţii în România

Guvernatorul statului New York, David A. Paterson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, premierul Emil Boc a prezentat, în discuţia cu guvernatorul statului New York, oportunităţile de afaceri pe care investitorii străini le au în România, precum şi principalele măsuri luate de autorităţi pentru combaterea efectelor crizei economice, reafirmând angajamentul Guvernului pentru reformarea sectorului public.

El a amintit că România are avantajul unei poziţii strategice în sud-estul Europei, dublate de o piaţă de dimensiuni considerabile atât pentru produse de consum, cât şi industriale.

"Guvernatorul statului New York a arătat faptul că va lua în considerare deschiderea unui birou de investiţii al statului New York în România, după modelul celui deschis în Turcia, iar primul-ministru Emil Boc a propus organizarea unui forum pentru investitorii din New York, în care să fie prezentate cadrul legal şi oportunităţile de afaceri din România", se arată în comunicat.

Sursa citată mai arată că, în contextul dialogului despre efectele crizei economice şi oportunităţile de cooperare economică bilaterală, a fost abordată şi tema sistemelor de protecţie socială, domeniu în care statul New York s-a remarcat "printr-o curajoasă reformă a sistemului de pensii şi sănătate" şi printr-un plan de creare de noi locuri de muncă, măsuri care evidenţiază emergenţa unei noi economii statale bazate pe cunoaştere, dezvoltare tehnologică şi inovare.

Premierul a apreciat că experienţa statului New York în materie de protecţie socială este deosebit de valoroasă, "Guvernul român fiind adeptul aceloraşi principii de creare de noi locuri de muncă, modernizare economică şi de protecţie socială activă, sustenabilă", mai transmite Executivul.

Premierul Emil Boc se află la New York, pentru reuniunea Adunării Generale a ONU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici