Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor pentru mai multe programe de investiţii

Guvernul a aprobat în şedinţa de luni suplimentarea cu 500 de milioane de lei a sumelor alocate unor programe de investiţii.

306 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor pentru mai multe programe de investiţii

Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor pentru mai multe programe de investiţii

„Se alocă fonduri pentru continuarea derulării unor programe de investiţii, în speţă a sumei de 500 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru suplimentarea bugetului a 3 programe de dezvoltare, după cum urmează: 175 milioane lei pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 100 milioane lei pentru Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, 200 milioane lei pentru Programul Naţional de construcţii de interes public sau social, alte 25 de milioane de lei se alocă pentru credite de angajament şi bugetare pentru finanţarea cheltuielilor de personal, precum şi pentru plata sentinţelor judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, printr-o altă hotărâre, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pe anul în curs cu suma 400 de milioane de lei.

Aceasta suplimentare este necesară „pentru onorarea cererilor de plată sau rambursare depuse de beneficiari pentru acoperirea parţială a sumelor indisponibile la momentul actual până la rectificarea bugetară aferentă anului 2023. Fondurile sunt necesare pentru efectuarea plăţilor către beneficiari prin Programul Operaţional regional şi din Programul Operaţional Infrastructură Mare”.

Totodată, Executivul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru susţinerea activităţii sportive de performanţă.

„În acest sens se suplimentează din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului bugetul Agenţiei Naţionale pentru Sport cu 30 milioane lei pentru cheltuielile aferente lunilor septembrie şi octombrie. Aceste fonduri sunt destinate încheierii contractelor cu federaţiile sportive naţionale, pentru finanţarea competiţiilor care constituie criterii de calificare la campionatele mondiale, la campionatele europene şi alte competiţii cuprinse în calendarul sportiv internaţional, precum şi pentru susţinerea activităţii de pregătire pentru finanţarea anului preolimpic”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici