Guvernul a interzis staţionarea în zona de votare. USR-ul are păreri împărţite, iar PSD-ul acuză

Părerile sunt împărţite în USR cu privire la amendamentul introdus de premierul Orban miercuri, care interzice staţionarea persoanelor în zona de votare mai mult decât timpul necesar pentru votare. PSD-ul acuză Guvernul de comunism.

483 afișări
Imaginea articolului Guvernul a interzis staţionarea în zona de votare. USR-ul are păreri împărţite, iar PSD-ul acuză

Guvernul a interzis staţionarea în zona de votare. USR-ul are păreri împărţite, iar PSD-ul acuză

Deputatul USR Stelian Ion este de acord, ca regulă generală, a amendametului introdus de Guvern şi consideră că se elimină "intimidarea votanţilor".

“Amendamentul acesta este în acord cu ceea ce este stabilit ca regulă generală, că nu poţi staţiona în proximitatea secţiei de votare. Pentru a nu influenţa, pentru a nu intimida. Deci strict pe chestia asta, amendamentul acesta cred că este un lucru pozitiv să nu se mai promoveze intimidarea sau influenţarea votanţilor”, a declarat Stelian Ion pentru MEDIAFAX.

Senatorul USR Adrian Wiener a declarat, însă, că amendamentul este unul forţat şi excesiv, iar în forma actuală deschide uşa unor posibile abuzuri.

“Ştim cum se mobilizează electoratul fiecărui partid în proximitatea secţiei de votare, însă este totuşi o măsură excesivă. Deschide uşa unor posibile abuzuri din partea celor care citesc din perspective diferite prevederea asta, adică dacă mai stau cu un vecin să schimb o vorbă, sau mă întâlnesc în duminica votului cu cineva să mai schimb o opinie, acum să fiu amolestat. Prezumţia de rea credinţă a oamenilor de la care pleacă acest lucru, să-o formalizezi într-un amendament este excesiv”, a declarat Adrian Wiener, pentru MEDIAFAX.

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a precizat că amendamentul este o aberaţie şi Guvernul PNL este urmaşul comuniştilor. În zonele rurale mersul la vot este ca o sărbătoare.

“Mi se pare o aberaţie, ce înseamnă staţionarea în zona de votare, noi avem reglementat prin lege cine intră în secţie cât stă cetăţeanul, dar în zona de votare ce înseamnă ? 10 metri în şosea? (...) Este o aberaţie! Păi ce, PSD-ul staţionează în zona de votare?! Sunt incapabili să gestioneze o guvernare şi asta s-a văzut. Ăştia sunt comunişti, urmaşii comuniştilor! La ţară, pentru oameni, ziua votului este ca o sărbătoare. Vin oamenii cu familia cu prieteni stau la discuţii.”, a declarat Nicolae Bădălău pentru MEDIAFAX.

Guvernul şi-a asumat, miercuri, în faţa Parlamentului, răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale, astfel încât alegerile locale să fie desfăşurate în două tururi de scrutin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici