Guvernul a lansat ediţia a şasea a Programului de Internship

Guvernul a lansat, miercuri, ediţia a şasea a Programului de Internship. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că pentru stagiul de practică din acest an s-au înscris studenţi sau absolvenţi de studenţi ai universităţilor de prestigiu din mai multe ţări europene.

177 afișări
Imaginea articolului Guvernul a lansat ediţia a şasea a Programului de Internship

Guvernul a lansat ediţia a şasea a Programului de Internship

„Astăzi (miercuri-nr.) am avut plăcerea de a găzdui la Palatul Victoria ceremonia de deschidere a celei de-a şasea ediţii a Programului Oficial de Internship al Guvernului României. Succesul acestui program este confirmat de numărul mare al tinerilor care au aplicat şi în acest an, precum şi de faptul că cei interesaţi să se familiarizeze cu administraţia publică centrală sunt studenţi sau absolvenţi ai universităţilor de prestigiu din mai multe ţări europene. Pentru a-i sprijini şi motiva pe studenţi am îmbunătăţit legea internshipului şi am mărit indemnizaţia lunară oferită fiecărui intern. Aceasta a fost majorată la 2080 de lei vrut. În plus, de anul acesta perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii. Am convingerea că profesioniştii din toate instituţiile partenere îi vor îndruma pe tineri în următoarele două luni. La finalul acestui stagiu de pregătire ne dorim să avem cât mai mulţi tineri dornici care să urmeze o carieră în administraţia publică centrală”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

La evenimentul de lansare al Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia 2019 au participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, dar şi ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici