Guvernul anunţă că alegerile locale se amână

  • Guvernul discută ordonanţa de urgenţă care prevede amânarea alegerilor locale
  • Ordonanţa prevede prelungirea mandatelor de primari până la ce mai târziu 31 decembrie
  • Partidele vor depune o singură listă de susţinători şi vor depune un număr minim de 25.000 de semnături
5018 afișări
Imaginea articolului Guvernul anunţă că alegerile locale se amână

Guvernul anunţă că ai putea avea acelaşi primar şi de Revelion. Alegerile locale se amână

Este posibil să rămâi cu acelaşi primar şi de Revelion. Guvernul dezbate în acest moment o ordonanţă de urgenţă care prelungeşte mandatele primarilor până cel mai târziu la 31 decembrie. Propunerea vine din partea Autorităţii Electorale Permanente, MAI şi Ministerul Lucrărilor Publice. De asemenea, candidaţii vor avea nevoie de doar 25.000 de semnături, potrivit proiectului.

„Trei instituţii AEP, împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”.

Guvernul îţi mai spune că procedura de desfăşurare a alegerilor se simplifică, în sensul în care candidaţii au nevoie de doar 25.000 de semnături şi prezintă o singură listă de susţinători.

„Inclusiv procedurile pentru pregătirea şi desfăşurarea acestor alegeri, doresc cele trei instituţii să fie simplificate, în sensul în care partidele politice şi candidaţii din administraţia publică loacă să prezinte o singură listă de susţinători şi de asemenea să fie nevoie să se depună un număr minim de 25.000 de semnături dintre care 500 de alegători din fiecare judeţ şi o mie alegători din municipiul Bucureşti”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici