Guvernul ar urma să adopte OUG prin care măreşte salariile din educaţie de la 1 iunie

Guvernul ar urma să adopte azi OUG prin care măreşte salariile din educaţie de la 1 iunie, în ciuda faptului că sindicatele au respins oferta.

885 afișări
Imaginea articolului Guvernul ar urma să adopte OUG prin care măreşte salariile din educaţie de la 1 iunie

Sursă foto Facebook / Guvernul României

Miercuri seara, Guvernul a anunţat că va adopta OUG prin care măreşte salariile de la 1 iunie, aşa cum arăta oferta făcută celor din educaţie miercuri după-amiază.

Textul ordonanţei a fost pus în transparenţă decizională şi ar urma să fie adoptat în şedinţa executivului de joi, 1 iunie.

Informarea de la Guvern a venit după ce liderii de sindicat din educaţie au anunţat că resping propunerea Executivului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ.

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă! Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie <Spiru Haret>, în urma consultării organizaţiilor sindicale afiliate, au decis să nu acepte oferta Guvernului. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acţiunii de protest“, au transmis, miercuri seara, într-un comunicat, liderii de sindicat.

Guvernul anunţase anterior că poate da o ordonanţă de urgenţă prin care are loc mărirea cu 1.000 de lei brut a salariilor personalului didactic şi cu 400 de lei brut pentru personalul nedidactic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici