Guvernul Ciolacu, votat joi în Parlament

Guvernul Ciolacu va fi votat, joi, în Parlament. Toţi miniştrii desemnaţi au primit miercuri avize favorabile în comisiile de specialitate. Deputatul PSD Patriciu Achimaş-Cadariu a anunţat miercuri că nu va vota pentru guvernul Ciolacu dacă este păstrat la Sănătate Alexandru Rafila.

642 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ciolacu, votat joi în Parlament

Potrivit agendei Parlamentului, pe ordinea de zi a şedinţei figurează prezentarea Programului şi a Listei Guvernului de către Marcel Ciolacu, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru, dezbateri asupra Programului şi Listei Guvernului şi votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii Liste a Guvernului.

Şedinţa începe la ora 12.00.

Miercuri toţi miniştrii desemnaţi au primit avize favorabile în comisiile de specialitate.

Conducerile PSD şi PNL au votat, marţi seara, listele cu miniştrii propuşi pentru a face parte din guvernul Marcel Ciolacu.

Lista miniştrilor propuşi:

PSD

Ministerul Transporturilor - Sorin Grindeanu

Ministerul Fondurilor Europene - Adrian Câciu

Ministerul Agriculturii - Florin Barbu

Ministerul Economiei şi Turismului - Radu Oprea

Ministerul Apărării - Angel Tîlvăr

Ministerul Familiei şi Tineretului- Gabriela Firea

Ministerul Digitalizării - Bogdan Ivan

Ministerul Muncii - Marius Budăi

Ministerul Sănătăţii - Alexandru Rafila

PNL

Ministerul de Interne şi vicepremier - Cătălin Predoiu

Ministerul Energiei - Sebastian Burduja

Ministerul Justiţiei - Alina Gorghiu

Ministerul Educaţiei - Ligia Deca

Ministerul de Externe - Luminiţa Odobescu

Ministerul de Finanţe - Marcel Boloş

Ministerul Mediului - Mircea Fechet

Ministerul Dezvoltării - Adrian Veştea.

Deputatul PSD Patriciu Achimaş-Cadariu a anunţat miercuri că nu va vota „pentru” avizarea în Comisia pentru Sănătate şi Familie a candidaturii lui Alexandru Rafila pentru funcţia de ministru al Sănătăţii în Guvernul Ciolacu şi nu va vota un guvern din care acesta face parte. Decizia este motivată de faptul că Alexandru Rafila a anunţat că lansează un alt plan de cancer decât cel promovat prin lege de Parlamentul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici