Guvernul Cîţu încearcă să reziste azi moţiunii de cenzură depuse de PSD

  • Parlamentul dezbate şi votează, marţi, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.
  • USR şi AUR au anunţat că votul lor va fi „pentru”.
  • La nivel declarativ, 280 de senatori şi deputaţi vor vota pentru demiterea Guvernului Cîţu.
4608 afișări
Imaginea articolului Guvernul Cîţu încearcă să reziste azi moţiunii de cenzură depuse de PSD

Sursa foto: Mediafaxfoto

PSD a depus săptămâna trecută moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu”. Şi parlamentarii USR PLUS şi AUR au făcut un demers asemănător, însă a fost atacat la CCR. Membrii Birourilor Permanente au decis că moţiunea de cenzură a USR -AUR va fi dezbătută şi votată după publicarea motivării Curţii Constituţionale.

Cei 157 de parlamentari social-democraţi vor vota marţi moţiunea de cenzură, pentru că ţinta PSD este organizarea alegerilor anticipate, spunea prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

Parlamentarii PSD au fost sfătuiţi să evite adunările publice cu multe persoane şi evenimentele care pot fi amânate pentru a nu se infecta cu virusul COVID-19, în contextul în care marţi trebuie să fie prezenţi în Parlament pentru a vota moţiunea de cenzură, a fost mesajul dat de Marcel Ciolacu.

Liderii AUR şi USR PLUS au anunţat că vor vota în favoarea primei moţiuni de cenzură care va fi supusă votului în Parlament.

Moţiunea de cenzură a PSD are şanse foarte mari să treacă, dacă social-democraţii o şi votează, afirma Dan Barna. El preciza că USR va vota „pentru”. Barna a spus că „ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare ca PSD să-şi depună propria moţiune de cenzură şi apoi să nu participe la vot”.

PNL îi aşteptă în continuare pe cei de la USR PLUS la discuţii, dar va „trage linie” în momentul în care vor vota moţiunea de cenzură a PSD, a declarat preşedintele PNL, Florin Cîţu. El a anunţat că va negocia cu parlamentarii pentru susţinerea Guvernului pe care-l conduce.

Premierul Florin Cîţu pare pregătit să pice Guvernul la moţiunea de cenzură de marţi. El a spus, luni, după şedinţa BEX, că toate scenariile sunt pe masă şi crede că PSD va veni cu o propunere de premier, care va fi susţinută de USR şi AUR. Toţi parlamentarii PNL participă la moţiune.

„Ar fi tupeu maxim să vii tot cu Florin Cîţu”, spune Ludovic Orban despre varianta în care, dacă guvernul ar fi demis, preşedintele Klaus Iohannis să îl desemneze tot pe Florin Cîţu să formeze guvernul.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie aprobată, respectiv guvernul să fie demis, este nevoie de votul a minimum 234 de voturi. PSD, USR şi AUR au 280 de parlamentari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici