Guvernul întăreşte Corpului de Control al premierului

  • Guvernul pregăteşte Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind organizarea, funcţionarea şi instituirea unor măsuri de îmbunătăţire a activităţii Corpului de Control al Prim-Ministrului
  • Noul proiect prevede că acesta va avea puteri sporite dar nu va avea personalitate juridică
277 afișări
Imaginea articolului Guvernul întăreşte Corpului de Control al premierului

Guvernul întăreşte rolul Corpului de Control

Guvernul dezbate în şedinţa de miercuri un proiect de ordonanţă care vizează organizarea, funcţionarea şi instituirea unor măsuri de îmbunătăţire a activităţii Corpului de Control al premierului. Potrivit proiectului, acesta se află uneori în imposibilitatea finalizării unor acţiuni de control.

Printre proiectele aflate pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri se numără şi Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind organizarea, funcţionarea şi instituirea unor măsuri de îmbunătăţire a activităţii Corpului de Control al Prim-Ministrului.

În expunerea de motive se arată că activitatea Corpului de Control al premierului este în acest moment reglementată succint.

„Inexistenţa unei reglementări clare, lipsite de ambiguitate a atribuţiilor Corpului de control al Prim-Ministrului conduce, în mod frecvent, la refuzul ori întârzierea entităţilor publice controlate de a pune la dispoziţia structurii de control, a datelor, documentelor sau informaţiilor care vizează obiectivele controlului şi pe cale de consecinţă dificultăţi crescute în activitatea desfăşurată şi chiar imposibilitatea de a finaliza acţiuni de control şi de a valorifica rezultatele acesteia”, se arată în proiect.

„Neadoptarea imediată a acestui act normativ va conduce la imposibilitatea acestei structuri de control de a-şi desfăşura activitatea în bune condiţii, în vederea realizării scopului pentru care a fost înfiinţată de legiuitor”, se mai arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Astfel, potrivit ordonanţei de urgenţă, Corpul de control al premierului va funcţiona ca structură fără personalitate juridică în subordinea premierului şi va avea rolul de a asigura „desfăşurarea de activităţi de control administrativ şi de monitorizare a activităţii ministerelor şi serviciilor publice deconcentrate ale acestora, instituţiilor publice din subordinea Guvernului, organelor de specialitate ale administraţiei publice
centrale din subordinea Guvernului, oficiilor, agenţiilor, departamentelor, comisiilor, regiilor autonome, companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor şi instituţiilor de credit cu capital majoritar sau integral de stat”.

De asemenea, în ordonanţă se precizează că „Corpul de control al Prim-Ministrului este condus de un secretar de stat, şef al Corpului de control al Prim-Ministrului, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a Prim-ministrului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici