Guvernul îşi asumă riscul de a nu fi votată Hotărârea. Orban:”Se va oficia şi în interiorul bisericilor. Acestea nu erau închise”

  • Guvernul a adoptat Hotărârea prin care starea de alertă e prelungită
  • Orban îşi asumă riscul ca actul să nu fie votat şi nu acceptă varianta propusă de PSD, de 15 zile, ci vrea 30 de zile de restricţii menţinute
  • Spre deosebire de ce ştiai că îţi e permis până acum, te anunţ că vei putea merge la slube în interiorul bisericilor
667 afișări

Încă o lună de restricţii! Guvernul a adoptat Hotărârea prin care starea de alertă e prelungită. PSD a spus răspicat că nu permite prelungirea mai mult de 15 zile. Orban îşi asumă riscul şi propune 30. Până acum, ştii că ai voie la mall, la sală şi îţi poţi duce copilul la afterschool sau grădiniţă. Cu toate insistenţele parlamentarilor, Guvernul rămâne pe poziţii, nu deschide restaurantele, cinematografele, tetarele rămâ. Guvernul va permite, totuşi, să mergi la slujbă în interiorul bisericii. PSD a pus presiune pe Guvern şi a condiţionat votul de această măsură.

Ludovic Orban, premier:” În cadrul CNSU, am adoptat, în unanimitate, urmptoarea hotărâre: Se propune prelungirea stării de alertă, pe întreg teritoriul ţării, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 17.06.2020”.

Prim-ministrul a anunţat redeschiderea bisericilor.

”Faţă de decizia de vineri, am luat decizia de a permite oficierea de slujbe şi în interiorul bisericilor. Aş vrea să fac o precizare, noi nu am închis bisericile, bisericile au fost deschise. Bisericile fiind de măsuri variabile, pentru respectarea condiţiilor, Va fi un număr redus de credincioşi, care vor putea participa, din acest motiv, ofieicrea se va face şi în interior şi exteriorul bisericilor”, a spus Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici