Haşotti: Regret că USL se destramă. PNL a votat ca partid de opoziţie pentru că PSD s-a aliat cu UDMR

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, marţi, că regretă "sincer şi mult de tot" faptul că USL pare a se destrăma, el arătând că PNL a decis să voteze în Senat ca un partid de opoziţie în condiţiile în care a considerat că USD are o altă alianţă politică cu UDMR.

438 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Regret că USL se destramă. PNL a votat ca partid de opoziţie pentru că PSD s-a aliat cu UDMR

Puiu Hasotti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Cu o oră înainte de votul final - şi până în acea oră PNL a votat ca membru al USL - domnul senator Ilie Sârbu a făcut declaraţii prin care a spus că USD are deja o majortate şi că oricum se discută ca UDMR să vină la guvernare. În acel moment, am considerat că s-a creat o altă majoritate, o altă alianţă şi am votat în consecinţă, adică am votat ca un partid de opoziţie. Lucrul acesta nu trebuie să surprindă", a spus Haşotti.

El a precizat că UDMR deja a votat alături de PSD, PC, UNPR, lucru care se poate constata din listele de vot.

"UDMR, în cazul în care intră la guvernare, este un motiv în plus ca noi să nu fim de acord cu acest Guvern", a adăugat Haşotti.

El a spus că PSD a ales sau pare a alege o guvernare alături de UDMR, formaţiune care a fost alături de guvernele Boc şi Ungureanu până la ultimul moment şi care e responsabilă de anumite măsuri luate de acele guverne.

"Dacă premierul Ponta face acum o declaraţie şi spune că acceptă ca Iohannis să fie vicepremier şi ministru de Interne, Delegaţia Permanentă a PNL nici nu mai are loc. Deci se naşte întrebarea, dat fiind ce a făcut domnul Sârbu şi că s-au angajat discuţii cu UDMR: PNL rupe USL sau invers? PNL pleacă de la guvernare sau este eliminat de la guvernare?", a mai spus Haşotti.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a votat, marţi, alături de opoziţie, împreună cu ceilalţi senatori liberali, inclusiv pentru respingerea unei iniţiative al cărui cosemnatar este, respectiv propunerea legislativă care permite partidelor să se finanţeze şi din împrumuturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici